• 7,7 εκατ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα για το 2020
  • Ημιτελή έργα και μελέτες εδώ και μήνες λόγω έλλειψης τεχνικής υπηρεσίας

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων για το 2019, εγκρίθηκε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγράφων για το 2020, ύψους 7,674,438 ευρώ.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει γενικά έργα(συνεχιζόμενα) ύψους 4.613.575,90 €, παλαιές μελέτες 317.427,00 €, συνεχιζόμενα έργα (παλαιά ΣΑΤΑ) 2.201.045,77 € και νέα έργα (ΣΑΤΑ & ΑΠΕ 2020) ύψους 533.390,00 €

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρτιση ενός νέου τεχνικού προγράμματος, ειδικά για το 2020, αποτελεί άθλο για τα Άγραφα, μιας και – όπως πρώτος ο Ευρυτανικός Παλμός έχει αναδείξει – εδώ και μήνες δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία στο Δήμο, αφού όλοι οι μηχανικοί που υπηρετούσαν εκεί, έφυγαν με το πρόγραμμα κινητικότητας, αφήνοντας τελείως  διαλυμένο το συγκεκριμένο τομέα.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγράφων και υπεύθυνος των τεχνικών έργων κ.Αλέξης Καρδαμπίκης έκανε λόγο για ρεαλιστικό πρόγραμμα στο οποίο απεικονίζονται οι πραγματικές ανάγκες του Δήμου με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Τα κονδύλια για τα έργα προέρχονται κυρίως από ιδίους πόρους, ΣΑΤΑ, ΕΣΠΑ 2014-2020 και ΠΔΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το νέο τεχνικό πρόγραμμα ψήφισε θετικά και η Αντιπολίτευση.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό για την κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου:

«Μέσα στην δύσκολη εποχή που διέρχεται ο δήμος Αγράφων, που ως γνωστόν εδώ και 10 μήνες δεν διαθέτει κανένα μηχανικό, η σύνταξη ενός τεχνικού προγράμματος, κατά το πλείστον ρεαλιστικού, ανταποκρινόμενου στις ανάγκες καθημερινότητας των δημοτών, αποτελεί από μόνη της σημαντικό γεγονός. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, αγωνιζόμαστε συστηματικά για την στελέχωση της τεχνικής μας υπηρεσίας. 

Πιστεύουμε ότι σύντομα, με την μερική στελέχωση και με την καλή συνεργασία με  Περιφέρεια, Δήμο Καρπενησίου και τους τοπικούς προέδρους Κοινοτήτων θα γίνει η αναγκαία επανεκκίνηση  των σταματημένων έργων και θα ξεκινήσουν όλα τα νέα που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική και οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία».