Όπως αποκλειστικά έγραψε σε προηγούμενο φύλλο του Ο Ευρυτανικός Παλμός, ο Δήμος Αγράφων θα υποδεχτεί τους Δημάρχους από όλη τη Στερεά Ελλάδα, στο μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Αγράφων, το Ραπτόπουλο, όπου επέλεξε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να πραγματοποιήσει την επόμενη σύσκεψή της στις 18 Ιουλίου 2022.

Πάνω από 30 μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας θα βρεθούν στο Ραπτόπουλο της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την 9η τακτική τους συνεδρίαση, την ερχόμενη Δευτέρα ενώ θα βρεθούν στην περιοχή από την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Η διοργάνωση αυτή γίνεται στα Άγραφα στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας της ΠΕΔ Στερεάς να πηγαίνει σε όλους τους Δήμους της, όπως ανέφερε στο περασμένο συνέδριο στη Σκύρο ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης.

Το κύριο θέμα της συνεδρίασης

Σε κάθε συνεδρίασή της η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας θέτει κι ένα κεντρικό θέμα προς συζήτηση κι ανάλυση. Στην 9η Συνεδρίαση στο Ραπτόπουλο το κεντρικό θέμα είναι: «Προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα».

Επίσης θα συζητηθούν η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων του Δήμου Αγράφων καθώς και τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγράφων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα αναφερθεί στην ιστορία των Αγράφων, στα θρησκευτικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, θα αναλύσει το τι έχει γίνει τα 2, 5 χρόνια θητείας της νέας Δημοτικής αρχής και γενικά στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα της περιοχής κυρίως λόγω υποδομών.

Μεταξύ των άλλων θα θίξει το άθλιο οδικό δίκτυο ειδικά προς το Νομό Καρδίτσας, τα αποτελέσματα της απογραφής, τη στελέχωση των δομών υγείας και των υπηρεσιών του Δήμου, τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για εργασία στους νέους ανθρώπους που μένουν ή επιθυμούν να επιστρέψουν στα χωριά, τη στήριξη της κτηνοτροφίας που είναι σε αδιέξοδο, την δέσμευση του πρωθυπουργού για την πρώτη Ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση Αγράφων και πολλά άλλα.

Στο συνέδριο δεν θα παραβρεθεί τελικά η Ευρυτάνισσα Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, λόγω υποχρεώσεων. Θα συμμετέχει όμως ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος θα βρεθεί στην Ευρυτανία για δύο ημέρες 18 και 19 Ιουλίου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός, οι οποίοι παράλληλα την ίδια μέρα θα βρεθούν στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στο Δήμο Αγράφων και την επόμενη στα έργα που υλοποιούνται στο Καρπενήσι.

φωτο αρχειου