Τη διατήρηση της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο ζητά ο Καρδαμπίκης

5591

Επιστολή διαμαρτυρίας του νέου Δημάρχου Αγράφων για το κλείσιμο της Εθνικής στο Ραπτόπουλο

Όπως αποκλειστικά γράφει στο σημερινό φύλλο του ο Ευρυτανικός Παλμός, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα ημερών να κλείσει το Γραφείο συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, στέλνει επιστολή σε όλους τους ιθύνοντες προκειμένου να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα, γεγονός που θα δυσκολέψει τη ζωή όλων των κατοίκων και επιχειρηματιών ολόκληρης της περιοχής της Δυτ. Ευρυτανίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

  1. Μιχαηλiδη Κώστα Προέδρο ΔΣ Εθνικής Τράπεζας
  2. Μυλωνά Παύλο Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΤΕ
  3. Γιάννη Δραγασάκη Αντιπρόεδρο – Υπουργό Εθνικής Οικονομίας
  4. Τσακωτό Ευθύμιο Υπουργό Οικονομικών
  5. Κώστα Μπακογιάννη Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
  6. Άρη Τασιό Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας
  7. Κωσταντίνο Κοντογεώργο Βουλευτή Ευρυτανίας
  8. Θεόδωρο Μπαμπαλή Δήμαρχο Αγράφων
  9. Φάνη Σπανό Νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Θέμα: Διατήρηση του καταστήματος της ΕΤΕ στο Ραπτόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στον Ευρυτανικό Τύπο, η Διοίκηση της ΕΤΕ, τις αμέσως επόμενες ημέρες προτίθεται να συρρικνώσει τα καταστήματά της. Σε αυτά τα καταστήματα , σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες περιλαμβάνεται και το κατάστημα της ΕΤΕ στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας.

Πρόκειται για ένα κατάστημα το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 5000 μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με τους περισσότερους να είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση.

Από το κατάστημα του Ραπτοπούλου εξυπηρετείται η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, των εκπαιδευτικών, των ιερέων. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγράφων, Αργιθέας, Βάλτου δεν λειτουργεί κανένα ΑΤΜ, το πιο κοντινό κατάστημα της ΕΤΕ απέχει 100 χιλιόμετρα, λειτουργούν δύο Γυμνάσια, δύο Λύκεια, τρείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εργοληπτικές επιχειρήσεις, σούπερ μαρκετ κλπ. Η πλειονότητα των πελατών του υποκαταστήματος που προέρχονται από περισσότερα από 20 χωριά, είναι συνταξιούχοι. Ανάμεσα σε αυτούς όμως περιλαμβάνονται κυρίως νέοι κτηνοτρόφοι που έχουν επενδύσει και δραστηριοποιούνται στον τόπο τους αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πιθανό κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ιδίων και του συνόλου των κατοίκων της περιοχής καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Πρόκειται άλλωστε για μία περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, όπως είναι η μεγάλη απόσταση από άλλο αστικό κέντρο και το προβληματικό οδικό δίκτυο

Ως νέα Δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους, ομογενείς του εξωτερικού, Ευρυτάνες επιχειρηματίες κλπ, προτιθέμεθα να αναλάβουμε πολλές πρωτοβουλίες για την βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του καταστήματος. Τέτοιες ενέργειες είναι:

1.Όλες οι οικονομικές συναλλαγές, όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα και όλες οι απευθείας αναθέσεις του Δήμου Αγράφων θα διακινούνται μέσω του καταστήματος Ραπτοπούλου.

2.Με την καθιέρωση της  δημοτικής συγκοινωνίας που  θα έχει τόπο προορισμού το Ραπτόπουλο, θα διευκολυνθούν οι πολίτες, θα αυξηθούν οι συναλλαγές και θα ενισχυθεί η τράπεζα

3. Θα γίνει ενημέρωση  των χιλιάδων Ευρυτάνων που ζούν σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, συλλόγων, φορέων, επιχειρηματιών για συνεργασία με την ΕΤΕ και τη στήριξη της.

Επειδή, θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος,

επειδή θεωρούμε ότι τα διάφορα ημίμετρα που διακινούνται από μεριάς ΕΤΕ, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα  και  είναι εκτός τόπου και χρόνου, 

 ζητάμε να εισακουστεί η τοπική κοινωνία και η  ΕΤΕ να δείξει όπως και στο παρελθόν το κοινωνικό της πρόσωπο, γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάντα άνθρωποι.