Τουρίστες σε… απόγνωση!

2596

Κλήσεις για παράνομη στάθμευση ακόμα και στους  περιφερειακούς δρόμους του Καρπενησίου

Γκρίνιες και πλήγμα για τους  επιχειρηματίες του τουρισμού

Μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας 

Ένα συμβάν ήταν αρκετό για να απογοητεύσει μερικούς ανυποψίαστους τουρίστες, οι οποίοι επέλεξαν τον τόπο μας για να περάσουν τις χειμερινές τους διακοπές, το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου 2018. Αναλυτικότερα, αφορμή στάθηκε ένα μικρό τροχαίο που συνέβη στην οδό Άρη Βελουχιώτη στο Καρπενήσι. Στο συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος δεν αποτελεί  κεντρική οδική αρτηρία του Δήμου, συνηθίζουν να παρκάρουν τα οχήματά τους τουρίστες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε κοντινούς ξενώνες. Με αφορμή λοιπόν, το τροχαίο η αστυνομία θεώρησε παράνομη την στάθμευση των οχημάτων περίπου έξι (6) επισκεπτών και πολιτών,  στην εν λόγω οδό και για τον λόγο αυτό, χωρίς καμία προειδοποίηση στους ανυποψίαστους τουρίστες, άρχισε να μοιράζει πρόστιμα και παραβάσεις. Η έκπληξη των επισκεπτών ήταν μεγάλη όταν αντιλήφθηκαν ότι τους στοίχισε ακριβά η επίσκεψη στο Καρπενήσι, αποτρέποντάς τους να το επιλέξουν ξανά.

Τα ερωτήματα όμως που τίθενται είναι μήπως ο τρόπος διευθέτησης και προσέγγισης των τουριστών δεν είναι ο καταλληλότερος από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, δημιουργώντας παράλληλα ένα μεγάλο πλήγμα στον τομέα του τουρισμού της Ευρυτανίας;  Δεν θα έπρεπε η αστυνομία να ειδοποιήσει πρώτα τους επισκέπτες και μετά να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, για την περίπτωση που ως επισκέπτες που πιθανά να είχαν φτάσει κατά τις βραδινές ώρες στην πόλη, δεν είδαν τα απαγορευτικά για στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο και με δεδομένο ότι οι πινακίδες δεν είναι τοποθετημένες με τον καλύτερο τρόπο; Η σήμανση που έχει τοποθετηθεί στο σημείο αυτό δεν είναι ορατή από τους οδηγούς και τοποθετημένη μάλλον σε λάθος σημείο (πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ (!), με αποτέλεσμα να συμβαίνουν παρόμοια απογοητευτικά περιστατικά. Να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στο σημείο σε κάθετο δρόμο, στεγάζεται το Νηπιαγωγείο της πόλης.

Είναι γνωστό πως ο τόπος αυτός στηρίζεται στον τουρισμό, εξασφαλίζοντας την επιβίωση πολλών ανθρώπων της Ευρυτανίας, η οποία εξαρτάται από τους ίδιους τους τουρίστες και έχει μεγάλη ανάγκη την οικονομική ενίσχυση που δέχεται κάθε χρόνο από αυτούς. Η απογοήτευση των τουριστών του εν λόγω συμβάντος ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ένα μεγάλο πλήγμα, τόσο στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταλυμάτων, όσο και στο Καρπενήσι γενικότερα. Μάταια οι επιχειρηματίες του τουρισμού, προσπάθησαν με ψυχραιμία να εξηγήσουν στο όργανο της τάξης ότι πρόκειται για επισκέπτες της πόλης και να ζητήσουν την επιείκειά τους και τον περιορισμό τους σε απλή σύσταση. Η απάντηση του οργάνου της τάξης ήταν ότι εκτελεί εντολές και φυσικά ‘τα ζεστά κάστανα’ κλήθηκαν να τα βγάλουν από τη φωτιά οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων, που έπρεπε και να εξηγήσουν, μάλλον τα ανεξήγητα και να ακούσουν τις γκρίνιες των τουριστών που δαπάνησαν χρήματα για να βρεθούν στο Καρπενήσι για να γιορτάσουν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις Αρχές που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε αυτούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι παραβάτες του νόμου, συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας για το συμβάν.

 

Φώτο από την πλευρά του δρόμου που μοιράστηκαν οι κλήσεις – Πινακίδα υπάρχει μόνο προς την μία κατεύθυνση του δρόμου

Πινακίδα που δεν διακρίνεται ιδιαίτερα μέσα από το φράχτη, βρίσκεται στα μισά αυτού του τμήματος και έχει και τη πινακίδα που προειδοποιεί για τη διάβαση παιδιών

Ενδεικτική φώτο για το πόσο βιαστικά – παράτυπα (?) είναι τοποθετημένες οι πινακίδες πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ