Η πρόταση Τασιού και Σουλιώτη στη Γ.Γ. Αθλητισμού

Σε μία αξιοσημείωτη κίνηση προχώρησαν από κοινού ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός με σκοπό την καθιέρωση του Καρπενησίου σε “Εθνικό Προπονητικό Κέντρο”. Η πρόταση αυτή έγινε γνωστή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και στον αρμόδιο Υφυπουργό, προκειμένου να γίνει δεκτή και να αναδειχτεί το Καρπενήσι ως η πρώτη επιλογή των αθλητών. Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο το Καρπενήσι δέχεται πλήθος αθλητών που επιλέγουν την περιοχή για την καλοκαιρινή τους προπόνηση, απολαμβάνοντας παράλληλα και το φυσικό κάλλος του. Η επιστολή που υπογράφεται από τους κ.κ. Τασιό και Σουλιώτη αναφέρει:

Η ανακοίνωση

    «Το τελευταίο διάστημα η χώρα μας έχει κληθεί να διαχειριστεί μία πρωτοφανή κρίση υγειονομικού χαρακτήρα. Η κρίση όμως αυτή θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία. Κάθε επιχείρηση και κάθε εργαζόμενος θα επηρεασθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, σημαντικό πλήγμα με πολύπτυχες και πολυεπίπεδες επιπτώσεις, θα υποστεί και ο αθλητισμός τόσο ο επαγγελματικός όσο και ο ερασιτεχνικός, αλλά και ο αθλητισμός όπως εκφράζεται μέσα από τους πρωταθλητές και αθλητές των Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Καρπενησίου με υψηλό αίσθημα ευθύνης, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διοικήσεις των Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι Ομάδες, οι αθλητές και οι προπονητές ώστε να συνεχίσουν να προπονούνται άρτια και με ασφάλεια, διατίθενται να συμβάλουν, τόσο μέσα από τη διάθεση αθλητικών χώρων όσο και με τη μερική ή πλήρη μέριμνα για τη φιλοξενία αθλητών, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες, ενόψει ειδικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας. 

Η περιοχή μας διαθέτει εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή αθλητικό προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες και επιλέγεται από ομάδες πολλών αθλημάτων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προκειμένου να διεξάγουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Επιπλέον η περιοχή διαθέτει πληθώρα τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, καθώς και οργανωμένο υγειονομικό σύστημα τόσο σε Πρωτοβάθμια όσο και σε Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Έως και σήμερα δε, δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού covid-19.  

Στο πλαίσιο της πρότασής μας θα μπορούσαμε από κοινού, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, δημιουργώντας ένα πλαίσιο συνεργασίας και με τις ομοσπονδίες (πχ μνημόνια συνεργασίας) ώστε να καθιερωθεί η περιοχή ως “Εθνικό Προπονητικό Κέντρο”.»