Το ΚΙΠΕ συμμετέχει στη Διεθνή γιορτή πολιτισμού

1798

Δωρεάν είσοδος και εκδηλώσεις

Στη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 18 Μαΐου 2019 θα συμμετάσχει για πρώτη φορά το νεοσύστατο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας. Η ημέρα αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο από όλα τα μουσεία παγκοσμίως με εκδηλώσεις και δράσεις, προκειμένου να αναδείξουν το ρόλο τους και τη συμβολή τους στη σύγχρονη κοινωνία, με βάση το εκάστοτε θέμα που επιλέγεται. Το φετινό θέμα του εορτασμού θα είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».Το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας μέσα από τα εκθέματά του αφηγείται την ιστορία της Ευρυτανίας από την αρχαιότητα έως σήμερα, συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας με δράσεις που αναδεικνύουν τη συμβολή της παράδοσης στο μέλλον και προσκαλεί το κοινό του να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του με θέμα «Η παράδοση στο μέλλον». Το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας θα παραμείνει ανοικτό από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα των δράσεων είναι:

Ώρα 10:00-11:30

Θεματικές ξεναγήσεις παρουσίαση ο ρόλος της τοπικής ενδυμασίας σε πρακτικό και συμβολικό επίπεδο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιό Αριστείδη και την Περιφερειακή σύμβουλο κ. Καλαντζή Κατερίνα.

Βιωματική Ξενάγηση «Ζωντανεύοντας την Ιστορία της Ευρυτανίας»

σε σενάριο-σκηνοθεσία Ζιώγα Η. και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Καρπενησίου. Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με τη παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τοπικά τραγούδια.

Ώρα 11:30-12:00

Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγίας» Καρπενησίου.

Ώρα 12:00-14:00 και 17:00-19:00

«Ταξίδι στο ένδυμα του μέλλοντος μέσα από την παράδοση»

βιωματικά εργαστήρια σχεδίου για μαθητές και ενήλικες. Υπεύθυνος εργαστηρίων: Αθανασιάς Θ.

Ώρα 19:00-20:15

Προβολή ταινίας «Οι άθλοι του Ηρακλή» για τους μικρούς μας επισκέπτες.

Ο γνωστός μυθικός ήρωας Ηρακλής, γεννήθηκε στη Θήβα, γιος του Δία και της Αλκμήνης. Έγινε γνωστός από τους δώδεκα άθλους που του υπέδειξε ο βασιλιάς των Μυκηνών Ευρυσθέας. Τι γύρευε όμως ο Ηρακλής στην Ευρυτανία;

Το ΚΙΠΕ το Σάββατο στις 18/5/2019 θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη καλύτερη λειτουργία των εργαστηρίων μπορείτε να κάνετε κράτηση για τα εργαστήρια στις 12:00 ή στις 17:00 στο τηλ. 2237080217 ή στο email info@kipe.gr.