Παρουσία Αυγενάκη και Σπανού η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών στο Καρπενήσι

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 κήρυξε την έναρξή του με μία μεγάλη γιορτή!
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Καρπενησίου για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βέλγικων Ποιμενικών που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 15 Μαΐου στο χώρο του Αθλητικού Κέντρο Καρπενησίου.
Χθες, Τρίτη 10 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος στο Καρπενήσι με την παρέλαση που έκαναν το απόγευμα της ίδιας μέρας οι συμμετέχοντες με τους βελγικούς ποιμενικούς στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελγικών Ποιμενικών.
Η τελετή έναρξης περιελάμβανε την παρέλαση των εκπροσώπων των αποστολών των 33 χωρών που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτό.
Θερμή υποδοχή τους επιφύλαξε πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία και ένα ζεστό καλωσόρισμα από τους συνδιοργανωτές του Πρωταθλήματος.
Η εκδήλωση υποδοχής ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιού, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βελγικών Ποιμενικών Γιόχαν Βεκχούζεν.
Την Τετάρτη αναμένεται να βρεθεί στο Καρπενήσι και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Την τελετή έναρξης πλαισίωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου με χορούς από όλη την Ελλάδα κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι και οι φιλοξενούμενες αποστολές δοκίμασαν τοπικά προϊόντα που προσέφεραν οι επιχειρήσεις της περιοχής και ετοίμασε το μαγειρείο της Μαθητικής Εστίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδος θα παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες, ενώ θα υπάρξει ενημέρωσή τους για τα πέντε αθλήματα που θα διεξαχθούν.

Μετά την τελετή έναρξης η δημοτική αρχή ανέφερε: «Μια μεγάλη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας ξεκινά!
Σας περιμένουμε όλους στο Αθλητικό Κέντρο από την Τετάρτη έως και την Κυριακή να απολαύσετε ένα ξεχωριστό θέαμα».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ιωάννης Σβερώνης δήλωσε: «Είναι όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Έχουμε 33 συμμετοχές και περίπου 350 σκυλιά. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί η συμμετοχή της Ουκρανίας είναι μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Έχουμε αποστείλει σε όλα τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας πρόσκληση, ώστε να έρθουν και να ενημερωθούν γύρω από την κυνοφιλία, διότι τα σκυλιά δεν είναι μόνο για χρήση. Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τους ξεναγήσουν στο χώρο και θα ενημερωθούν γενικότερα για τα αθλήματα και τη φιλοζωία».

.