Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η εκδήλωση για τα αιολικά στο ΤΕΙ Καρπενησίου

1669

Δημόσια πρόσκληση απευθύνουν ο Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου, ο Σύλλογος Απεραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ο Σύλλογος Απανταχού Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», ο Πεζοπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων και Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος, που διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

« Αιολικά και υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη. Υπάρχει  επιλογή,

Η Αειφόρος ανάπτυξη για τον τόπο μας»

Οι ίδιοι αναφέρουν: «Καλούμε κάθε Ευρυτάνα και κάθε συλλογικότητα του νομού μας, να συμμετέχει για να ενημερωθεί και να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε να υπερασπιστούμε από την καταστροφή και την υποβάθμιση του ευρυτανικού τοπίου, σημαντικού μοχλού ανάπτυξης του τόπου μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι. Επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων θα είναι οι ομιλητές που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση αυτή και θα αναφερθούν στο θέμα των αιολικών αλλά και στις καταστροφές που επιφέρουν στο περιβάλλον. Αυτοί θα είναι  η Λεωνή Θανασούλα, ιστορικός, πρόεδρος του Ελλ. Σχολείου Προυσού με θέμα ομιλίας της «Αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις – Υδροηλεκτρικά στην Ευρυτανία: προκλήσεις και επιλογές», ο Σταύρος Αλεξανδρής, αναπληρωτής καθηγητής  τομέας Υδάτινων Πόρων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ο άνθρωπος αλλάζει το κλίμα; Ένα αφήγημα καταστροφολογίας» , ο Δημήτρης Παυλάκης χημικός μηχανικός, Σύμβουλος Επενδυτικής Τραπεζικής  «Αιολικά και άλλες λεγόμενες ΑΠΕ.  Θολά σημεία και σκοπιμότητες», και ο  Μανώλης Κοπανάκης, μηχανολόγος μηχανικός , Υπεύθυνος  Κ.Π.Ε Καρπενησίου με θέμα «Αιολική ισχύς και περιβαλλοντικές επιπτώσεις». Επίσης ο Γιώργος Καραβίδας, νομικός Α.Π.Θ, Υποστράτηγος Ε.Α Νομικού Σώματος Εν. Δυν. «Μικρά υδροηλεκτρικά: Αξίζει το καταστροφικό εγχείρημα;», η Βασιλική Λάππα, δασκάλα, φοιτήτρια ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας «Η κοινωνία των πολιτών και ο ρόλος της στην τοπική  ανάπτυξη» καθώς και ο Αντρέας Παπαδόπουλος, καθηγητής Τμήματος Δασοπονίας και Δ.Φ.Π ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Το Ευρυτανικό Περιβάλλον και η ανάγκη για οικοανάπτυξη και διαχείριση με όρους προστασίας της φύσης και του τοπίου» θα ολοκληρώσουν με τις ομιλίες τους την εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμάς Κώτσιας.