Το φυσικό αέριο έρχεται στην Στερεά Ελλάδα. Ξεκινούν άμεσα οι συνδέσεις σε Λαμία και Χαλκίδα

5556

 

Πολύς λόγος έχει γίνει κατά καιρούς σχετικά με το φυσικό αέριο και την σύνδεσή του με την Στερεά Ελλάδα. Πλέον όμως, είναι γεγονός, καθώς ο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, έπειτα από τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ ΑΕ Θεόδωρο Τερζόπουλο, σχετικά με τον προγραμματισμό της υλοποίησης του έργου κατασκευής Δικτύων Φυσικού Αερίου ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των συνδέσεων εμπορικών και οικιακών καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου των πόλεων της Λαμίας (17 χλμ) και της Χαλκίδας (15χλμ).

   Τα πρώτα κτίρια που θα συνδεθούν με φυσικό αέριο θα είναι κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος και κυρίως στα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, με στόχο τη σταδιακή κάλυψη των αναγκών και των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 αρχίζει η κατασκευή δικτύου

στις μεγάλες πόλεις της Στερεάς


Εντός του επόμενου μήνα θα ξεκινήσει η προκήρυξη διαγωνισμών με στόχο το πρώτο εξάμηνο του 2019 να αρχίσει η κατασκευή δικτύου που θα συνδέσει με το φυσικό αέριο πόλεις όπως: Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, την Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Ο Κώστας Μπακογιάννης δηλώνει χαρακτηριστικά «…Πήραμε μια πολύ μεγάλη απόφαση, υψηλού ρίσκου, και γίναμε η πρώτη Περιφέρεια που ενέταξε ένα τέτοιο έργο στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα. Κερδίζουμε σταδιακά το μεγάλο μας στοίχημα, την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρης της Στερεάς. Τελικά, όταν θέλεις, γίνεται».