Τρελό θρίλερ στη Λαμία Κοιμήθηκε δήμαρχος, ξύπνησε… υποψήφιος στο β’ γύρο

1557

Στον επόμενο γύρο των δημοτικών εκλογών 2019 θα κριθεί η τύχη του δήμου Λαμίας, καθώς η εκλογή δημάρχου μετατρέπεται σε θρίλερ.

Γιατί μπορεί 100 και πλέον δήμοι σε όλη τη χώρα να έβγαλαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή αλλά κάποιοι άλλοι θα αναγκαστούν να πάνε και σε δεύτερο γύρο δημοτικών εκλογών για να βγάλουν δήμαρχο.

Ενα απίστευτο θρίλερ στο δήμο Λαμίας

Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ο νυν δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης με δηλώσεις του αναγνώρισε την ήττα του από τον Θύμιο Καραΐσκο σήμερα το πρωί τα δεδομένα άλλαξαν με συνέπεια πριν από λίγη ώρα ο ίδιος ο κ. Καραΐσκος να ανακοινώσει επίσημα ότι πλέον η τύχη του Δήμου Λαμίας για λίγα ψηφοδέλτια -όπως είπε- θα κριθεί στη δεύτερη Κυριακή, μαζί με πολλούς άλλους δήμους ανά τη χώρα και τουλάχιστον 40 στην Αττική.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 11.00 το βράδυ της Κυριακής, καθώς με την έκδοση των αποτελεσμάτων ο κ. Θύμιος Καραΐσκος ήταν πολύ κοντά στο 50% που του έδινε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει το θέμα της εκλογής του στον πρώτο γύρο. Την ίδια στιγμή ο κ. Σταυρογιάννης κινούνταν γύρω από το 29%.

Ο ένας πήγε για ύπνο ηττημένος και ο άλλος νικητής

Αυτό το σκηνικό κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο κ. Σταυρογιάννης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε και αποδέχθηκε την ήττα του με δηλώσεις του.

Όπως ανακοίνωσε επικοινώνησε με τον κ. Καραΐσκο και του ευχήθηκε για την νίκη του και δήλωσε πως του «παραδίδει έναν εύρωστο Δήμο» και μάλιστα αποκάλυψε πως τις επόμενες μέρες θα έχει και συνάντηση μαζί του για να τον ενημερώσει για την λειτουργία του δήμου και τα κρίσιμα θέματα.

Λάθος πανηγύρια στη Λαμία

Οι δηλώσεις του νυν δημάρχου και η αποδοχή της ήττας του πυροδότησαν τα πανηγύρια των οπαδών του κ. Καραΐσκου που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας δημιουργώντας το αδιαχώρητο έξω από το εκλογικό κέντρο κοντά στην πλ. Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρά τα πανηγύρια, τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες, το ποσοστό -έτσι όπως ανακοινώνονταν από την Περιφέρεια αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών- δεν είχε σε καμία περίπτωση ξεπεράσει το περάσει το 50%.

Η μεγάλη ανατροπή στις δημοτικές εκλογές στη Λαμία

Σε κάθε περίπτωση έλειπαν αρκετά εκλογικά τμήματα που, όταν συμπληρώθηκαν σήμερα το πρωί, άλλαξαν τα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 143 από τα 145 εκλογικά τμήματα του δήμου της Λαμίας ο κ. Καραΐσκος παίρνει ποσοστό 49,97% και ο κ. Σταυρογιάννης παίρνει ποσοστό 29,69%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς του κ. Καραΐσκου αναζήτησαν τα δύο συγκεκριμένα τμήματα τα οποία δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνέπεια να διαπιστώσουν ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν έχει τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και θα πρέπει να στηθούν και πάλι κάλπες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία την επόμενη Κυριακή. (Πηγή: iefimerida.gr)