Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα, ολοκληρώθηκε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου από πολίτες και συλλόγους που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά των Αγράφων. Την Κυριακή στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Νιάλα, ενώ τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, μέλη συλλόγων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Καρπενησίου.

Παράλληλα οι σύλλογοι στέλνουν μήνυμα προς τον Δασάρχη Καρπενησίου, κ. Καρκάνη, όπου του ζητούν εξηγήσεις για την υπογραφή της έγκρισης έναρξης εργασιών στο σημείο εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή τους στη σελίδα του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων αναφέρουν:

«Κύριε Καρκάνη, δασάρχα Καρπενησίου, νομίζουμε ότι χρωστάτε μερικές εξηγήσεις…
Τι άλλαξε από τις 19.2.2019 όπου βεβαιώνατε ενυπογράφως, αρμοδίως και επισήμως ότι «…χωρίς την έγκριση ΕΟΑ από την αρμόδια Διεύθυνση Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία εργασία εγκατάστασης είτε του κυρίως έργου είτε των συνοδών έργων (οδοποιία κ.λπ.)», μέχρι τις 22.8.2019 που εκδώσατε το Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και επιτρέψατε την έναρξη των εργασιών;»