Υπηρεσία ανέλαβε ο Οπλίτης Γιατρός στο Π.Ι. Βαλαώρας

3338

Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Ευρυτανικός Παλμός, πριν από λίγο καιρό, με απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Άμυνας και Υγείας, ένας ακόμη οπλίτης ιατρός θα ενισχύσει τις Υπηρεσίες Υγείας στον Δήμο Αγράφων.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26 Μαρτίου, ένας νέος οπλίτης θητείας Πτυχιούχος Ιατρικής τοποθετήθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαλαώρας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον ίδιο το Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο Δ.Σ. Σταμούλη Θανάση, τον Αντιδήμαρχο Τσιαμάκη Στέφανο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κουτσοκώστα Θεόδωρο και την Μαρούλη Μαρία υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας. Στους ιατρούς αυτούς, ο Δήμος Αγράφων παρέχει καταλύματα συστεγαζόμενα με τα ιατρεία τους, ως ένα επιπλέον κίνητρο.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγράφων αναφέρει: «αξίζει να σημειωθεί, για ακόμη μια φορά, ότι ο νόμος που επιτρέπει σε οπλίτες θητείας πτυχιούχων ιατρικής να ασκούν παράλληλα τη στρατιωτική τους θητεία με το αγροτικό τους, έχει συμβάλει αρκετά στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλάνιζε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Δήμου Αγράφων, όπου οι ιατροί συνήθως -λόγω απομόνωσης της περιοχής- δεν αποδέχονταν τη θέση, με αποτέλεσμα να μένουν κενά αρκετά από τα Περιφερειακά Ιατρεία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια των πολιτών. Οι προσπάθειες του Δήμου Αγράφων, αλλά και προσωπικά του ίδιου του Δημάρχου, έχουν «πιάσει τόπο», για την στελέχωση των απομακρυσμένων περιφερειακών ιατρείων του Δήμου. Ήδη έχουν καλυφθεί τρία (3) Π.Ι. και γίνονται ενέργειες και για τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να μην μείνει κανένα αγροτικό ιατρείο του Δήμου μας χωρίς γιατρό».