Η δήλωση Χαρδαλιά

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με καταγωγή από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να έλαβε την απόφαση αυτή δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος μέχρι πρότινος αναλάμβανε τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Σήμερα που η Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα του κορωνοϊού η συνεργασία του κ. Χαρδαλιά με τον Πρωθυπουργό κρίνεται απαραίτητη. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανέφερε «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορωνοϊό. Η Κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αναβαθμίζεται σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό».

Η δήλωση Χαρδαλιά

‘’Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για εφησυχασμό, ούτε λεπτό για χάσιμο! Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πατρίδα, για τους συμπολίτες μας!

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρωθυπουργό μας για την εμπιστοσύνη του. Κάθε μέρα θα παλεύω να δικαιώσω την επιλογή του, θα προσπαθώ να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και καθημερινά ώστε όλοι οι Έλληνες, και να είναι και να νιώθουν ασφαλείς.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την δημόσια υγεία, για τους συμπολίτες μας, για την χώρα, επιβάλλεται εγρήγορση, συνεργασία και συνεννόηση. Και επιβάλλεται να αναδείξουμε ως Έλληνες αρετές και αξίες που πάντα μας ακολουθούσαν στην ιστορία μας! Ψυχραιμία, σοβαρότητα και κυρίως αυτοπειθαρχία!

Ο μόνος τρόπος για να προφυλάξουμε τους οικείους μας, τους αγαπημένους μας, τον τρόπο ζωής μας, τις γειτονιές μας, την πατρίδα μας είναι η ατομική μας ευθύνη και είναι ένας: Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε σπίτι μας, εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες υγιεινής!

Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές, με σχέδιο, όλοι μαζί, θα δώσουμε την μάχη μας, ενωμένοι, με ευθύνη, και θα τα καταφέρουμε…’’