Με επεισοδιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, χθες Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, στο Κερασοχώρι.

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσαν οι συζητήσεις για την επαναψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, όπως ζητήθηκε να πράξει ο Δήμος Αγράφων μετά τις προσφυγές Σουλιώτη – Μπαμπαλή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όλη αυτή η διαδικασία έχει φέρει ήδη τεράστια καθυστέρηση στην ψήφιση του Προϋπολογισμού και άρα και σε ολόκληρη τη λειτουργία του Δήμου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους με τον πολιτικό πολιτισμό να έχει χαθεί και με δύο προτάσεις Τεχνικού Προγράμματος, μία της δημοτικής αρχής και μία της αντιπολίτευσης. Το Τεχνικό Πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, τελικά, υπερψηφίστηκε, ακόμη και από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Σουλιώτη, Γεώργιο Αθανασίου, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες τριβές στην αίθουσα του ΔΣ.

Στη συνέχεια, σαν ‘κερασάκι στην τούρτα’ ήρθε και η προφορική παραίτηση του Θεόδωρου Μπαμπαλή από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ, την οποία είπε ότι θα την καταθέσει και γραπτώς. Η εξέλιξη αυτή φέρνει ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις που έχουν ξεπεράσει το όριο ανοχής των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το δίδυμο Σουλιώτη- Μπαμπαλή λειτουργεί συντονισμένα ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Αγράφων και των Δημοτών.
Σε ένα Δήμο που αντιμετωπίζει χιλιάδες προβλήματα, με τη στάση τους και ενώ οι Δημοτικές τους Ομάδες είναι σε σταδιακή αποσύνθεση και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους γύρισε την πλάτη, επιχειρούν βρισκόμενοι σε αδιέξοδο με διάφορα τεχνάσματα και μηχανορραφίες να ζημιώσουν το Δήμο(…)».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τετάρτης 4/5.