‘Άναψαν τα αίματα’ για τον καθηγητή που απουσιάζει χρόνια από τη Γρανίτσα

1634

Ο Μωυσής Μπερμπερής απαντά στον Βουλευτή Ευρυτανίας

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημήτρη Αναγνωστάκη, στην Ευρυτανία, Μωυσής Μπερμπερής, αντιδρά σε ερώτηση που έκανε ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Κοντογεώργος έκανε μία ερώτηση στην Βουλή, σχετικά με την πολυετή αποχή εκπαιδευτικού από το Γυμνάσιο Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων. Ο κ. Μπερμπερής, με αφορμή την ερώτηση αυτή, απάντησε με τον δικό του τρόπο μέσα από την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρει:
«ΠΑΡ΄ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΜΑΣ ΚΥΡ΄ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΜΑΣ
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του νομού μας προς τον υπουργό Παιδείας στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αναφορικά με καθηγητή μέσης εκπαίδευσης διορισμένο στον νομό Ευρυτανίας από το 1992 και από τότε εξαφανισμένο.
Πρόκειται για τον μαθηματικό Θανάση Μπαρτσώκα, πρώην δήμαρχο Καισαριανής για πολλά χρόνια, τον οποίο ο βουλευτής μας αποκαλεί πολλάκις και απαξιωτικά ως σύντροφο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία αναφορά στο όνομά του.
Για την τάξη του πράγματος
1) Η με απαξίωση αναφορά για τον σύντροφο εικάζω ότι αποτελεί απωθημένο του βουλευτή από το συντροφικό παρελθόν του και πριν ανακαλύψει την αίγλη της Μητσοτακέικης αυλής. Ειδικά όμως για τον Μπαρτσώκα την ιστορία του και το ήθος του, η όποια απαξίωση είναι τουλάχιστον απρέπεια.
Πέρα απ τη δύσκολη περιπέτεια υγείας του πρώην δημάρχου, ζήτημα υπεράνω των όποιων μικροκομματικών συγκρούσεων .
2) Από το 1992 έως το 2015 αν θυμάμαι καλά κυβέρνηση δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλού μάλλον πρέπει να απευθύνει το ερώτημα ο βουλευτής
3) Από τον Αύγουστο του 2015 ο Μπαρτσώκας δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της ΛΑΕ και από καιρό έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί επαγγελματικά.

Πρωτοσέλιδο έγινε η ερώτηση στον τοπικό τύπο, στις ιστοσελίδες και τηλεφωνική συνέντευξη του βουλευτή στο Σταρ Στέρεας (με πολύ δύσκολες ερωτήσεις από την τηλεπαρουσιάστρια κάτι σαν προφορική εξέταση μαθητή που θέλει η δασκάλα να του βάλει την βάση)
Η προβολή βέβαια δεν αφορούσε την ουσία της ερώτησης αλλά αυτήν καθ΄ αυτήν την ύπαρξη της ως πρωτόλειο δημιούργημα
Υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι για να κάνει κάποιος αισθητή την φυσική ή πολιτική του παρουσία, ουσιαστικά ή θορυβωδώς.
Αν λοιπόν ακούσουμε καμία ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για το τι μέτρα πρόκειται να λάβει για τον Πολάκη ο οποίος καπνίζει στο καφενείο της βουλής να μην μας ξενίσει. Αφού πρώτα βέβαια ο βουλευτής μας δώσει μια εξήγηση για το που εργαζόταν το μεσοδιάστημα που δεν είχε την βουλευτική ιδιότητα.
Τώρα και επί της ουσίας για τέτοιου είδους απορίες για την υπόθεση Μπαρτσώκα οι πλέον αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι κκ Ευθυμίου, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλος και λοιποί σύντροφοι του βουλευτή και χωρίς βέβαια να περιμένει στο τέλος ότι θα ανακαλύψει την Αμερική».