Η σειρά των μικρότερων μαθητών να επιστρέψουν στα θρανία σήμερα. Δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων άνοιξαν με τα γνωστά υγειονομικά πρωτόκολλα με νέα δεδομένα στη διάταξη των αιθουσών, μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές ανά τάξη, αλλά και αλλαγές στον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία). Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Σε όλες τις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού). Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.

Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο δεν πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Τα διαλείμματα  γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και δεν λειτουργούν τα κυλικεία. Λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές καλούνται να κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη 11η Σεπτεμβρίου, αλλά όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως και για τα γυμνάσια και τα λύκεια, έτσι και για τις εκπαιδευτικές δομές που ανοίγουν υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί.

Χωρίς προβλήματα οι επιστοφή των μαθητών στην Ευρυτανία

Επιστροφή στα θρανία και για τους μικρούς μαθητές των σχολικών μονάδων του νομού, χωρίς να καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα στην προσαρμογή των μαθητών στα νέα δεδομένα. Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο μέρα παρά μέρα και σε σύσταση 50% των μαθητών ανα τάξη. Ο Δήμος Καρπενησίου συνεχίζει συστηματηκα επίσης και την απολύμανση των σχολικών τάξεων με στόχο ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικώ και φυσικά ολόκήρης της κοινότητας.