Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου έλαβε η έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για την ηχομονωτική κάλυψη, την αντικατάσταση κυκλοφορητών, την αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής και το βάψιμο σχολικών κτιρίων μεστόχο την ορθότερη, ασφαλέστερη και ποιοτική λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Καρπενησίου.

Το Δ.Σ. αποφάσισε θετικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων επιτρέπεται μόνο εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτόν. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα και μισό εκατοστό (1,5%) των τακτικών εσόδων του Δήμου.

Συγκεκριμένα η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΔήμου Καρπενησίου επιχορηγείται με το ποσό των 10.000,00€, από την ανάγκη για τηνηχομονωτική κάλυψη του γυμναστηρίου του 3ου Δημοτικού σχολείουΚαρπενησίου και την αντικατάσταση κυκλοφορητών στο 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Καρπενησίου. Από την άλλη η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρπενησίου επιχορηγείται με το ποσό των 7.000,00€ για την αναβάθμιση του εργαστηρίου πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου για τις ανάγκες του τμήματος πληροφορικής που λειτουργεί στο συγκεκριμένο σχολείο και του βαψίματος στην σχολική Κοινότητα ΓΕΛ-1ου Γυμνασίου Καρπενησίου.