Έμεινε φαγητό από τις γιορτές; Μην πετάτε τίποτα-3 συνταγές για νόστιμα και υγιεινά σάντουιτς

Αυτά είναι τα υγιεινά σάντουιτς που μπορείτε να φτιάξετε με τα περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι.

Οι ημέρες των γιορτών χαρακτηρίζονται από τα πλούσια οικογενειακά τραπέζια γεμάτα με αγαπημένους ανθρώπους και υπέροχα εδέσματα. Ωστόσο συχνό φαινόμενο είναι οι ποσότητες των φαγητών που περισσεύουν.

Τα λεγόμενα leftovers γίνονται πολλές φορές «πονοκέφαλος» για τους οικοδεσπότες. Φέτος όμως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Παρακάτω θα βρείτε 3 συνταγές για υγιεινά σάντουιτς με τα υπολείμματα των φαγητών που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι.

Το απόλυτο σάντουιτς με ζαμπόν

Ένα ψητό ζαμπόν κοσμεί το τραπέζι σε πολλές γιορτές. Κόβοντάς το σε φέτες δημιουργείται η τέλεια γέμιση με πρωτεΐνη για ένα σάντουιτς. Το φρέσκο ​​μαρούλι προσθέτει λίγο τραγανό και φυτικές ίνες, ενώ το ψωμί ολικής αλέσεως σας βοηθά να πάρετε τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τις βιταμίνες Β που χρειάζεται το σώμα σας. Ένα γλυκό άλειμμα ταιριάζει όμορφα με το αλμυρό κρέας. Και μην ξεχνάτε, το ζαμπόν είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στα σάντουιτς πρωινού!

zampon2

Σάντουιτς γαλοπούλας που περίσσεψε

Η ψητή γαλοπούλα είναι ένα βασικό πιάτο που δεν λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι. Και αυτή και η άπαχη αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης και αποτελούν μια υγιεινή προσθήκη σε κάθε πιάτο.

Η σάλτσα Cranberry προσθέτει γλυκύτητα και αντιοξειδωτικά ενώ η παρασκευή της σάλτσας cranberry από το μηδέν είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Να σημειωθεί ότι η εναλλακτική αυτή σως είναι και ένας καλός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης στην διατροφή σας.

galopoula

Σάντουιτς με μοσχαρίσιο φιλέτο

Το περισσευούμενο μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα πάνω από μια στρώση ρόκα και μπαγκέτα ή ψωμί μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χορταστικό και υγιεινό γεύμα.

Η ρόκα, είναι ένα νόστιμο φυλλώδες πράσινο λαχανικό με μια ξεχωριστή πιπεράτη γεύση που συνδυάζεται καλά τόσο με μπριζόλα όσο και με μουστάρδα. 

steak1.jpg

Είναι τέλος, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά καθώς αποτελεί πηγή ασβεστίου, φυτικών ινών και βιταμινών Α και C.

ΠΗΓΗ: Everydayhealth.com