Με ένταση πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΔΣ Καρπενησίου, αφού συγκεντρωμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη που κατέφθανε στην αίθουσα συνεδριάσεων για το φλέγον ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Η ένταση και οι διαφωνίες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, με μεικτό τρόπο, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 η 4η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπενησίου. Δεκατρία (13) ήταν τα θέματα για τα οποία έλαβαν αποφάσεις οι σύμβουλοι.

Αυτά αφορούσαν το ψήφισμα για το νέο δρόμο Αγρίνιο- Καρπενήσι, τη λήψη απόφασης για ενεργειακή αναβάθμιση –αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας (θέμα από αναβολή),τη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας, την τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος – 3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2022, τον καθορισμό τιμών ενοικίασης αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Καρπενησίου, την αλλαγή χρήσης και εκμίσθωση του Γυμνασίου Αγίας Τριάδας και την παραχώρηση κατά χρήση τουκολυμβητηρίου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καρπενησίου. Επίσης συζητήθηκε η συνδιοργάνωσηΗμερίδας με θέμα «Πολιτισμός και Διαχείριση: Ορισμοί, προκλήσεις και προοπτικές στον Νομό Ευρυτανίας» με το Ελληνικό Σχολείο Προυσού και την Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Μακρακώμης, η αίτηση της εταιρείας Δ. Στόκας – Κ. Τσούκος Ο.Ε. για παράταση μίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, η πρόωρη λύση της σύμβασης μίσθωσης του δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Στάβλων, απόφαση εκ νέου εκμίσθωσης, η συγκρότηση Επιτροπής Ενστάσεων για λογαριασμούς ύδρευσης δυνάμει του άρθρου4 του ισχύοντα Κανονισμού Ύδρευσης- Αποχέτευσης του Δήμου Καρπενησίου και η οικονομική ενίσχυση δημοτών.