Τη διεργασία της έναρξης και της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, για την εμποροπανήγυρη η οποία θα διεξαχθεί από 30 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου 2023 προκηρύσσει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

Αναλυτικότερα, οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 έως και Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Μετά την πάροδο της παραπάνω προθεσμίας οι αιτήσεις θα θεωρούνται εκπρόθεσμες, εφόσον όμως υπάρχουν κενές θέσεις ο Δήμος, σύμφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διατηρεί το δικαίωμα να τοποθετήσει τους πωλητές μετά από συνοπτική κλήρωση, εκδίδοντας συμπληρωματικό κατάλογο συμμετεχόντων. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.Α.Α.). Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στο εν λόγω Πληροφοριακό Σύστημα μέσω του συνδέσμου: openmarket.mindev.gov.gr στο πεδίο ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ υπάρχει η επιλογή ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ˃ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ˃ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.

Σε περίπτωση που η υποβολή των δικαιολογητικών μέσω του Ο.Π.Σ.Α.Α. καταστεί δυσχερής, οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνεται ως εξής: Δια ζώσης: αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο Καρπενησίου, Ύδρας 6 ή Ταχυδρομικά: Δήμος Καρπενησίου, Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομίας, ή Ηλεκτρονικά: στη διεύθυνση e-mail: info@karpenissi.gr.

Ποιοι συμμετέχουν

Στην εμποροπανήγυρη μπορούν να συμμετέχουν ως πωλητές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι: α) βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές, β) άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, γ) άδεια δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή πλανόδιο εμπόριο, δ) άδειας χειροτέχνη- καλλιτέχνη. Κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει μόνο μία (1) αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός της παραπάνω προθεσμίας. Η αίτηση αντιστοιχεί στο αίτημα για έγκριση συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη και εμπεριέχει την γενικότερη έννοια μιας θέσης και όχι μόνο ενός παραπήγματος. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα φυσικά πρόσωπα θα συνοδεύονται με τα δικαιολογητικά. Οι θέσεις των πωλητών στην εμποροπανήγυρη αποδίδονται με την ακόλουθη ποσόστωση εξής: α) Σε ποσοστό 75%των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές, β) 10% των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητήπου δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορέςγ) 10% των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και δ) 5% των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη- καλλιτέχνη.

Οι τιμές

Το καταβαλλόμενο τέλος ανά θέση καθορίζεται από 200 έως 600 ευρώ ανάλογα το διάδρομο και τη θέση. Στις ψησταριές και γενικότερα στην εμποροπανήγυρη, απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικών συσκευών άνω των 1.500W. Πάγκοι καλαμποκιών 70,00€. Όσοι εξοφλούν έως 22 Ιουλίου κάθε έτους θα έχουν έκπτωση 10%.Εάν υπάρξουν κενά παραπήγματα μετά τη δεύτερη ημέρα της εμποροπανήγυρης θα δοθούν με τιμή που θα καθορίσει η επιτροπή διαχείρισης.