Αίτημα για την οικονομική ενίσχυση του Προυσού

1865

Στόχος η συντήρηση του χωριού και η ανάπλαση της Αγίας Παρασκευής

Την ανάγκη για τη στήριξη της οικονομικής προσπάθειας συντήρησης και ανάπλασης στον Προυσό, έκανε γνωστή ο συνταξιούχος καθηγητής και μόνιμος κάτοικος  του χωριού κ. Ευάγγελος Πέχας με επιστολή που έστειλε στο Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη και κοινοποιώντας τη στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό και στον Σύλλογο Προυσιωτών.

Στην επιστολή του κάνει φανερό το πρόβλημα της συρρίκνωσης του πληθυσμού του Προυσού. Αναφέρει ρητά ότι και αυτός είναι ο λόγος που το ιστορικό αυτό χωριό έχει παρακμάσει μένοντας στάσιμο. Ζητάει στήριξη της οικονομικής προσπάθειας τονίζοντας ότι το έργο αποβλέπει σε κοινωφελείς σκοπούς.

Σύμφωνα με την επιστολή του το πολιτιστικό έργο ανάπλασης απαιτεί δαπάνη 50.000 ευρώ τονίζοντας ότι η εκτίμηση έγινε από εμπειρογνώμονες και μηχανικούς, εκ των οποίων έχουν δαπανηθεί ήδη για κατασκευή τοιχίου. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην επιστολή για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην άκρη του χωριού και ανάπλαση του. Κατασκευή περίφραξης, πλακόστρωτου στην αυλή, τουαλέτας, σκέπαστρου και κεντρικής πύλης, είναι στα σχέδια του Συλλόγου Απανταχού Προυσιωτών, για την υλοποίηση των οποίων απαιτείται οικονομική ενίσχυση, μιας και ο Σύλλογος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με τις δυνατότητες που έχει.