Δύο δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών Ν. Ευρυτανίας ‘Αγώνας Ζωής’ για τον Οκτώβριο. Πρόκειται για μια συμβολική πεζοπορία και μια ενημερωτική ημερίδα για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και να στηριχθούν για άλλη μια χρονιά προγράμματα για την ενίσχυση της γυναικείας ταυτότητας, την υποστήριξη γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού αλλά και τη στήριξη ασθενών.

Διαδρομή Αγάπης από τον Αγώνα Ζωής

«Διαδρομή Αγάπης, Πλεύση Ζωής» θα είναι το σύνθημα της δράσης «Sail For Pink» που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών Ν. Ευρυτανίας ‘Αγώνα Ζωής’ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 17.30μ.μ.. Η διαδρομή των εθελοντών θα είναι από το Κεφαλόβρυσο στο SALLON.

‘‘με αγαπώ, με φροντίζω, με προσέχω’’

Στην ενημερωτική ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού ‘‘με αγαπώ, με φροντίζω, με προσέχω’’ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 19.00 στη μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου θα μιλήσουν: O Dr. Πανόπουλος Χρήστος, Παθολόγος Ογκολόγος MD, PHD, Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, Πρώην Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής Αγίου Σάββα, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με θέμα: «Σύγχρονες εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου». Καθώς επίσης ο κ. Γιάννης Ντίνος, Κλινικός Ψυχολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο), με θέμα: «Η ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του στη νεοπλασματική ασθένεια». H ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί επίσης με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Δήμου Καρπενησίου.