Με ανακοίνωσή της η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Καρπενησίου «Αλλαγή Πορείας» αναφέρει την απόφασή της για την αποχή της από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό του 2022. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Την Τετάρτη 08.12.2021 συνεδριάζει το σώμα του Δ.Σ. Καρπενησίου με κυρίαρχο θέμα τον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2022.

Παρόλες τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες και ενστάσεις μας για τον τρόπο διεξαγωγής του συμβουλίου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Καρπενησίου κα. Γκαρίλα επέλεξε για μια ακόμη φορά να πραγματοποιήσει την συνεδρίαση όχι δια ζώσης και κατ’ επιθυμία της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά με τηλεδιάσκεψη.Παρόλο που η ειδική συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό είναι ίσως η κορυφαία συνεδρίαση της χρονιάς. Είναι αληθές ότι και η δική μας παράταξη έχει δεχθεί συνεδριάσεις τόσο με τηλεδιάσκεψη όσο και δια περιφοράς, αντιλαμβανόμενη την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.

Όμως, δεν είναι δυνατόν η Ειδική συνεδρίαση που αφορά την ψήφιση του Προϋπολογισμού να πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο πλην της φυσικής παρουσίας των συμβούλων την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι εμβολιασμένοι.

Για τον λόγο αυτό, αποφασίζουμε να απέχουμε όπως σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα από την συγκεκριμένη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας με μοναδική προσδοκία τα επόμενα συμβούλια να πραγματοποιούνται δια ζώσης».