Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς που εκπροσωπεί το συνδυασμό ‘’ Αλλαγή Πορείας’’. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με αγιασμό από το σύνολο των ιερέων που διακονούν τις ενορίες του Καρπενησίου.

Στη συνέχεια ο κ. Κακαβάς πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε τους ιερείς, αλλά και το πλήθος των πολιτών που τον τίμησαν με την παρουσία τους εκφώνησε τον προεκλογικό του λόγο. Ο ίδιος αρχικά δήλωσε ότι ηγείται ενός συνδυασμού υπερκομματικού, χωρίς αποχρώσεις. Ανέλυσε όλο το πρόγραμμα του συνδυασμού ‘’Αλλαγή Πορείας’’ που βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

1. Αναβάθμιση & Βελτίωση Υποδομών

2. Κοινωνική Πολιτική Διευκόλυνση Καθημερινότητας και

3. Στήριξη & Ενδυνάμωση Επιχειρηματικότητας Προσέλκυση Επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων στο λόγο του αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που αφορούν την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, στη συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών για την αξιολόγηση, ιεράρχηση και επίλυση των αιτημάτων τους, στην αξιοποίηση πηγών και γεωτρήσεων, στην αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου, σε δράσεις στήριξης ΑμεΑ, στην προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για διαμονή στον δήμο από το κεντρικό κράτος με φοροαπαλλαγές, στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων, στην κοινωνική ενεργοποίηση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση σε τομείς – πεδία που αποτελούν προτεραιότητες, στην προώθηση του εθελοντισμού, αλλά και σε δράσεις που σχετίζονται με την προώθηση του πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη του τουρισμού.

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσα μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί από το συνδυασμό του Νίκου Σουλιώτη, τονίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται κάποιος κοντά στα κέντρα εξουσίας ώστε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στο Δήμο, καθώς και ότι σε περίπτωση εκλογής του, κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων του τόσο από τις Δημοτικές, όσο και από τις Τοπικές Κοινότητες, που προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και  επαγγέλματα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πολύ μουσική και κεράσματα προς τους παρευρισκόμενους. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό και πολύ ζεστό, με αέρα νίκης για την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου.