Ανάληψη έργων από την Υδροηλεκτρική εταιρεία Ευρυτανίας για το Μοναστηράκι Αγράφων

3323

Την επίσημη δέσμευσή της έδωσε η υδροηλεκτρική εταιρεία Αγράφων και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπός της κ. Βελεντζάς προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου απανταχού Μοναστηρακιωτών Αγράφων για μια σειρά έργων που πρόκειται να υλοποιήσει για την βελτίωση της εικόνας του χωριού.

Πιο αναλυτικά, τα έργα αυτά σχετίζονται με την κατασκευή στεγάστρου της Παναγίας με υπόψιν μελλοντική αίθουσα της εκκλησίας χωρητικότητας εκατό ατόμων για εκδηλώσεις του χωριού, αλλά και την χορήγηση χρηματικού ποσού της τάξης των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για διάφορες ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του  χωριού με ανάθεση στο λογαριασμό του εν λόγω Συλλόγου. Ακόμη, θα υλοποιηθεί πλακόστρωση και φωταγώγηση από την θέση Σκλαπάνη μέχρι την περιοχή Μελίσσι, αλλά και η δημιουργία πεζογέφυρας στη θέση  Μοσχολιού και τσιμεντόστρωση  στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Προφήτης Ηλίας. Επιπλέον, η ίδια εταιρεία δεσμεύτηκε  την ενεργή συμμετοχή της  για διάφορα μικροέργα αλλά και την ανάληψη του κόστους μελέτης της εκδήλωσης ‘’Κατσαντώνεια’’.

Τέλος, το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2019 σχετικά με εργασίες του χωριού αφορά σε τσιμεντοστρώσεις στο δρόμο προς Φτέρη και στην περιοχή Κεφαλόβρυσου, την διάνοιξη δρόμου στον Ιερό Ναό Παναγίας, καθώς και φωτισμό αλλά και την τοποθέτηση  μπαρών ασφαλείας στον Άγιο Δημήτριο.