Την αναβάθμιση της πλατείας ενός από τα πιο γνωστά και ιστορικά χωριά της Ευρυτανίας, εκείνου της Φουρνάς, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Καρπενησίου.

Η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας του χωριού ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου και την Αρχιτέκτονα Μαριαστέλλα Γεωργούση. Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Καρπενησίου ειπώθηκαν οι παρατηρήσεις των τοπικών παραγόντων, με τους εκπροσώπους του Δήμου Καρπενησίου να δηλώνουν έτοιμοι για την ολοκλήρωση της μελέτης και την υποβολή της για χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσει συντομότερα το έργο. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης δήλωσε για το θέμα: «Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που λύνει προβλήματα και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην πόλη και τα χωριά μας. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την ένταξη του έργου».

Βέβαια, το γεγονός ότι θα επιχειρήσει να ‘παντρέψει’ το παραδοσιακό με το σύγχρονο διατηρώντας την πολυσύχναστη πλατεία άκρως λειτουργική, όπως αναφέρει ο Δήμος, ίσως χρήζει περεταίρω σκέψης μιας και πρόκειται να χαλάσει ένα από τα πιο όμορφα σημεία του χωριού οδηγώντας στο να χάσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα που έχει. Το να χαλάσει το δάπεδο με τις ροζέτες και να τοποθετηθούν πέργκολες που είναι εντελώς ξένες στη γενικότερη αισθητική του χωριού, θα δημιουργήσει για άλλη μια φορά κρίση ταυτότητας σε ένα ακόμη ιστορικό μέρος.