Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Μακρακώμης και  όλης της δυτικής Φθιώτιδας μετά την γνωστοποίηση για κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ. Ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών  Μακρακώμης σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς και βουλευτές του νομού και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς επισημαίνει την ζωτικής σημασίας λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ που εξυπηρετεί τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Μακρακώμης καθώς και την δημοτική ενότητα Υπάτης.

Για  να  συνεχιστεί η λειτουργία των ΕΛΤΑ προτείνει να αναλάβει ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών τα έξοδα  λειτουργίας του καταστήματος για δύο χρόνια ζητώντας την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Η επιστολή- πρόταση  του Συλλόγου  Επαγγελματοβιοτεχνών Μακρακώμης 

«Μετά την σημερινή ανακοίνωση του κλεισίματος τις επόμενες ημέρες του καταστήματος ΕΛΤΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, σύσσωμος ο σύλλογος των Επαγγελματοβιοτεχνών Μακρακώμης και πολλοί δημότες, εκφράζουμε την λύπη και την οργή μας για αυτή την απόφαση.

Το κατάστημα ΕΛΤΑ της Κοινότητας Μακρακώμης εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης αλλά και τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Γεωργίου και Τυμφρηστού. Επίσης εξυπηρετεί και χωριά του όμορου Δήμου Λαμιέων της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης.

Ο Δήμος μας όπως γνωρίζετε, είναι από τους μεγαλύτερους δήμους σε έκταση στην Ελλάδα με πολλά διάσπαρτα χωριά στην έκταση του. Τα ΕΛΤΑ Μακρακώμης εξυπηρετούν όλα τα χωριά βόρεια του Σπερχειού ποταμού σε αριθμό 27 σε μια απόσταση 45 χιλ που διατρέχει το Δήμο μας επιπλέον και τα 6 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης του Δήμου Λαμιέων. Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας – στην πλειονότητα τους ηλικιωμένοι – εξυπηρετούνται και από τα 2 ΚΤΕΛ Φθιώτιδος και Ευρυτανίας με τακτικά δρομολόγια.

Ο σύλλογος μας θέλοντας να βοηθήσει την παράταση λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Μακρακώμης, καταθέτει την κάτωθι πρόταση έχοντας την απόλυτη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Έχοντας την οικονομική δυνατότητα, προτείνει να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας του καταστήματος για δύο (2) έτη δεσμεύοντας το απαιτούμενο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με τις απαιτούμενες πάγιες εντολές εξόφλησης για τα έξοδα ενοικίου, ΔΕΗ, καθαριότητος και ανάλογα τα στοιχεία που θα προκύψουν από την παράταση λειτουργίας την χρονική επέκταση αυτής.

Με αυτό τον τρόπο δίνουμε την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται άμεσα και με λιγότερα έξοδα και μια καλύτερη προοπτική στους επαγγελματίες της περιοχής μας.

Για αυτούς τους λογούς και με την παραπάνω πρόταση για την παράταση λειτουργίας ζητάμε να αρθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Μακρακώμης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

(Πηγή: ilamia.gr)