Κλειστό για λίγο διάστημα – Ανοικτό τα Σαββατοκύριακα

Εργασίες αναβάθμισης πραγματοποιούνται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων. Σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα «Κόκκαλη», οργανώνεται και ολοκληρώνεται με πυρετώδεις προετοιμασίες και από ειδικούς και επιστήμονες η μόνιμη έκθεση Εθνικής Αντίστασης που σχεδιάζει η Βιβλιοθήκη της Βουλής στις Κορυσχάδες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τα εγκαίνια της έκθεσης τον Μάιο του 2022.

Ο ουσιαστικός εμπλουτισμός της ήδη υπάρχουσας έκθεσης Εθνικής Αντίστασης προϋποθέτει το ολιγόμηνο κλείσιμο του ιστορικού σχολείου, προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να υποδεχτεί το σύνολο των εκθεμάτων και των τεκμηρίων αναβιώνοντας αναπαραστατικά την περίοδο της διεξαγωγής του Εθνικού Συμβουλίου τον Μάιο του 1944. Δεδομένηςτης αυξημένης επισκεψιμότητας που επιδέχεται η περιοχή και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, τα Σαββατοκύριακα θα μένει ανοιχτό το Μουσείο προς το κοινό από τις 10:00 έως τις 15:00, προκειμένου οι επισκέπτες να περιηγηθούν στον χώρο. 

Τι περιλαμβάνει η αναβάθμιση

Όπως είναι ήδη γνωστό, η αναβάθμιση του Μουσείου και της έκθεσης περιλαμβάνει την κατασκευή σύγχρονων προθηκών, με πρωτότυπα εκθέματα και υλικό της εποχής, πλαισιωμένα με αφήγημα ιστορικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό έχει συγκεντρωθεί ήδη ένας πολύ μεγάλος όγκος τεκμηριωτικού υλικού (φωτογραφίες κυρίως, αλλά και άλλα αντικείμενα, σχέδια, τεκμηριωτικά υλικά, πίνακες) που αναφέρονται στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης. Έχουν ήδη κατασκευαστεί οι νέες προθήκες και οι εργασίες προετοιμασίας βρίσκονται στο στάδιο των εκτυπώσεων. Το υλικό της έκθεσης που υπήρχε ήδη στο Μουσείο και κυρίως αφορούσε αντίγραφα φωτογραφιών του Σπύρου Μελετζή μεταφέρθηκε στην Αθήνα προκειμένου να συντηρηθεί και να επανενταχθεί εκ νέου στην εμπλουτισμένη έκθεση του μουσείου. Από την πλευρά του ο Δήμος Καρπενησίου ζητά την κατανόηση του επισκεπτικού κοινού για την ολοκλήρωση του έργου.