Αναβολή Βιωματικού εργαστηρίου περιβαλλοντικής & πολιτισμικής διερμηνείας «Γνωρίζοντας τον Γίγαντα του τόπου μου».

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια των:

  1.  υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3018/22-08-2022  εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 
  2.  του από 23-08-2022 σχετικού Δελτίου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 
  3. υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3062/24-08-2022 «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων- Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα»

αναφορικά με  την έντονη κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, αναφέρεται ότι:

 « Η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί. Οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.  Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση. Απευθύνουμε, επίσης, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς. Οι Φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Επίσης,  η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, κ. Λάππα μας ενημέρωσε ότι: 

«Με την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 θα προγραμματίσουμε μια συνάντηση εργασίας στο Τμήμα Δασολογίας  και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο Καρπενήσι, ώστε να οργανώσουμε δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με στόχο την  ανάδειξη του υπεραιωνόβιου δένδρου και τη σύνδεσή του με την σχολική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Δήμο Αγράφων.»

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και έχοντας ως δεδομένο ότι το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε μικρά παιδία καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ το δεύτερο μέρος της προγραμματισμένης ημερίδας.

Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Απολογούμαστε για την αναβολή και ζητάμε την κατανόηση σας.

Θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση με τη νέα ημερομηνία και ώρα όπου θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήριο.