Αντιδράσεις για τοποθέτηση κεραίας στην Καστανιά

2757

Πολλές οι αντιδράσεις των κατοίκων της Καστανιάς του Δήμου Καρπενησίου, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μπροστά σε εκκλησία του χωριού, χωρίς μάλιστα να επιτυγχάνει το σκοπό της, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του χωριού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται κείμενο του προέδρου του Συλλόγου κ. Αριστείδη Ντέκα το οποίο έχει ως εξής:
«Κάθε χρόνο στην εορτή του Προφήτη Ηλία, οι Καστανιώτες επισκέπτονται το γραφικό εκκλησάκι στην κορυφή του βουνού. Εορτή, γραφικότητα και αναμνήσεις οι λόγοι. Από φέτος τέρμα η γραφικότητα… Σε απόσταση 10m περίπου από την πόρτα της Εκκλησίας, εκεί που λειτουργούσαν τα “μαγαζιά” οι χωριανοί μας στο παρελθόν φύτρωσε μια 25μετρη κεραία. Γραφικότητα τέλος λοιπόν… Μόνο αναμνήσεις από το παρελθόν». Συνεχίζει σε δική του ανάρτηση ο κ. Κωνσταντίνος Μπώκος: «Η ερώτηση που τίθεται, εκτός αυτών που αναφέρει ο κ. Ντέκας και με τα οποία συμφωνούμε, είναι η εξής: ποιά η χρησιμότητα της εν λόγω κεραίας; Ποιά προβλήματα, επικοινωνίας, ίντερνετ, συνδέσεων θα επιλύσει; Το χωριό μας μετά την λειτουργία της εν λόγω κεραίας, θ’ απολαμβάνει των σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτό το ερώτημα αυτοδικαίως μπαίνει, διότι με όσα γνωρίζουμε οι κεραίες λειτουργούν δι’ οπτικής επαφής. Να ενημερώσουμε ότι η Καστανιά Ευρυτανίας, βρίσκεται στην άλλη πλευρά από εκεί που κοιτά η κεραία. Αν κάνουμε κάπου λάθος ας μας διορθώσουν, οι αρμόδιοι».