Με μια ανάρτησή του στο facebook ο Δήμος Καρπενησίου θέλοντας να τιμήσει την ημέρα αφιερωμένη στα ΑμΕΑ ανέφερε:

«Υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο τις εκπροσώπους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ανεμώνη τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των μελών της δομής και δεχτήκαμε με χαρά τα δώρα που ετοίμασαν για εμάς τα παιδιά. Είμαστε δίπλα τους και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία καθημερινά.»

Σχόλιο όμως δημότη κάτω από την ανάρτηση που αναφέρεται στους εργαζομένους της δομής που έχουν βγει σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού, προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου που απάντησε.

Το σχόλιο δημότη αναφέρει:

«Πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς που υπηρετούν σε ένα ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας… όμως για μας τους Καρπενησιώτες τα πρόσωπα που υπηρετούσαν μέχρι πρότινος και έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους στη συγκεκριμένη δομή απουσιάζουν από τη συγκεκριμένη φωτογραφία…. εξαιτίας του ότι βρίσκονται εμπερίστατοι….(σε αναστολή…. λόγω επικινδυνότητας…….) Συγχαρητήρια στη νέα πρόεδρο για την ανάληψη των καθηκόντων της! Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία της θα είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους οι συνάνθρωποι μας … των οποίων η προσφορά όλα αυτά τα χρόνια μάλλον δεν έτυχε της πρέπουσας αναγνώρισης … Η κίνηση με τα δώρα εκλαμβάνεται σαν δείγμα έκφρασης ευχών λόγω των επικείμενων εορτών και όχι σαν δείγμα ευγνωμοσύνης για κάποιο ενδεχόμενο βόλεμα….εν καιρώ…».

Η απάντηση του Δήμου:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε ότι η χθεσινή επίσκεψη των εργαζομένων της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ανεμώνη έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Σε ότι αφορά τους συγκεκριμένους εργαζόμενους η πρόσληψή τους έγινε μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της δομής μετά την αποχώρηση των εργαζομένων που ήταν ανεμβολίαστοι σε εφαρμογή του νόμου που ισχύει από το Σεπτέμβρη του 2021.»