Γράφει η Αθανασία Κατσικερού

Είμαι Γυναίκα!

Ονομάζομαι Κατσικερού Αθανασία του Παναγιώτη και της Μαρίας.

Ανήκω στις Ευπαθείς Ομάδες.

Κατοικώ στο Κρίκελλο, την πρώην πρωτεύουσα του Δήμου Ευρυτάνων.

Μάχομαι να σώσω το Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο, που η Δημοτική Αρχή το έχει εγκαταλείψει στη φθορά…

Κατηγορώ τον Νικόλαο Σουλιώτη ότι είναι ασυνεπής!

Δήμαρχε, στις 22 του Μάρτη του 2019, ήμουν στο γραφείο σου, θυμάσαι;

Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις να ευαισθητοποιηθείς στο θέμα του καθημαγμένου σχολειού και ν’ αρχίσεις τα έργα, σύμφωνα με τον  νόμο (ΦΕΚ 392/11-6-1986,  όπου χαρακτηρίζεται «έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία….) .

Δεν  ήρθα να σου ζητήσω ρουσφέτι!

Δεν ήρθα να σου προσφέρω θυμίαμα κολακείας!

Δεν ήρθα για να περάσω μια ώρα των γεροντικών μου χρόνων!

Ήρθα, γιατί πονάω τα σχολειά που ρημάζουν….

Ήρθα, γιατί βαρέθηκα τα «Θα», γιατί δεν ανέχομαι την Καρπενησιωτικοκεντρική  φεουδαρχική σου αντίληψη…

Ήρθα, γιατί ήμουν συνεπής…

Μας είχες ζητήσει, θυμάσαι; να βρούμε δικό μας μηχανικό, να κάνει μια προμελέτη, επειδή ο δικός σου είχε πολλή δουλειά και δεν προλάβαινε! Το κάναμε! Η μελέτη, όμως, χάθηκε κάπου στην Τεχνική Υπηρεσία σου!!!

Καθόμουνα απέναντί σου, πήρες ένα χαρτί και σημείωσες κάτι!! Μου  ‘πες ότι θα στείλεις εργάτες αμέσως μετά την 25Η Μαρτίου 2019! Σου ζήτησα να με ενημερώσεις, για να είμαι στο σχολείο να προστατέψω τα αρχεία, που επί τρία χρόνια μαζεύαμε με τα παιδιά από το λεηλατημένο και κατεστραμμένο σχολείο. -Το τηλέφωνό μου το έχεις, σου είπα. Κι από τότε ούτε ένα τηλεφώνημα!! «Κλείσαν οι στράτες»  της Ευρυτανίας! «Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει έντιμου λαλιά, το ‘να χτύπαε τ’ άλλο χέρι από την απελπισιά…»

Είμαι Γυναίκα, 67 χρονών, εκπαιδευτικός, που δεν δέχομαι να με κυβερνούν άτομα αναξιόπιστα και ανεύθυνα.

Είμαι Γυναίκα, που «έμπρακτα» μ’ έστησες στον τοίχο, ως μη υπάρχουσα, ως μη έχουσα δικαιώματα, ως «άδικα, αχρείαστα κι ανωφέλευτα» αιτούσα.

Δήμαρχε, σε εγκαλώ και σε προκαλώ να με διαψεύσεις!

Μάρτυρες των όσων γράφω, ένα ολόκληρο χωριό κι ένα σχολειό, απ’ όπου ξεκίνησε το Αντάρτικο, για να ‘σαι,  εσύ, σήμερα στον δημαρχιακό σου θώκο, ορκισμένος να αποδεικνύεις έμπρακτα πως σέβεσαι τους πολίτες.

Σε εγκαλώ να με διαψεύσεις.

«Μάρτυς ευήκοος»  εκείνο το πρωϊνό του Μάρτη,  ο κ. Ευθύμιος Φλώρος του Ξενοφώντα και της Φωτεινής, κάτοικος Κρικέλλου, ενεργός πολίτης, μέλος του Συλλόγου των Κρικελλιωτών.

Είμαι Γυναίκα!

Και χτες, δεν γιόρταζα! Θα γιορτάσω, μόλις δω το σχολειό των προγόνων μου, χωρίς πληγές, περήφανο να φιλοξενεί και να διηγείται την ιστορία του.