Την απαλλαγή προσαυξήσεων από βεβαιωτικούς καταλόγους αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπενησίου, για οφειλέτη του, ύστερα από πρόταση εξόφλησης απαίτησης των οφειλών του, λόγω οικονομικής αδυναμίας του και λόγω του ότι παλαιότερη προσφορά οικοπέδου του προς τον Δήμο Καρπενησίου για συμψηφισμό οφειλών, δεν έγινε δεκτή.

Ο ίδιος ζήτησε να εξοφλήσει εφάπαξ το ποσό της βασικής οφειλής του, χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Η οφειλή του ανωτέρω σήμερα στον Δήμο Καρπενησίου, ανέρχεται στο ποσό των 66.212,71€ μαζί με τις προσαυξήσεις. Ο οφειλέτης ζητά από το Δήμο να καταβάλλει μόνο το κεφάλαιο από την οφειλή του για την πλήρη εξόφλησή της, αναφέροντας οικονομική αδυναμία για  την  καταβολή  του συνολικού ποσού της οφειλής, όπως έχει διαμορφωθεί με τις προσαυξήσεις σήμερα. Ο ανωτέρω εργαζόταν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου και όταν έπαψε η λειτουργία του, δεν του καταβλήθηκαν τα ποσά από την εργασία του, του οφείλονται εισφορές τις οποίες δεν έχει εισπράξει μέχρι σήμερα.

Η επιτροπή αποφάσισε να μην εισπραχτούν οι προσαυξήσεις που αφορούν το είδος οφειλής που αναφέρεται στην “Επέκταση σχεδίου πόλεως” δεδομένου ότι η “οφειλή αυτή” δεν προέρχεται από εμπορικές δραστηριότητες που του επέφεραν εισόδημα, αλλά από την επέκταση του σχεδίου πόλης, ουσιαστικά δηλαδή προέκυψε οφειλή χωρίς να την έχει στον οικογενειακό -οικονομικό προγραμματισμό και επιπλέον η συγκεκριμένη οφειλή  τον δεσμεύει και σε άλλες δραστηριότητες του. Να πληρωθούν εφάπαξ, το κύριο ποσό για το είδος οφειλής “Επέκταση σχεδίου πόλης”, και για τα υπόλοιπα ποσά (κύριο ποσό και προσαυξήσεις ) που αφορούν το είδος οφειλής “Τέλη Κοιμητηρίου” και το είδος Οφειλής “Τέλη ύδρευσης”. Τα ακριβή ποσά πληρωμής θα υπολογιστούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου την ημέρα καταβολής τους από τον οφειλέτη.