Έφτασαν σώοι στο καφενείο του χωριού συνοδεία του γνωστού ορειβάτη Θωμά Νταβαρίνου…

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων φίλων (δύο νεαροί άνδρες και δύο νεαρές γυναίκες) που αποπροσανατολίστηκαν σε ορεινή περιοχή στα Τοπόλιανα της Δημοτικής Ενότητας Απεραντίων στις δυτικές παρυφές των Αγράφων, το απόγευμα του Σαββάτου (23/7), με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε απότομη χαράδρα.

Στις 21:50’ το βράδυ έφτασαν συνοδεία του Προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου των Αγράφων, Θωμά  Νταβαρίνου, στο καφενείο του χωριού, καλά στην υγεία τους παρά την περιπέτεια που πέρασαν σε μονοπάτια που δεν γνώριζαν.

Νωρίτερα είχαν εκπέμψει SOS μέσω του τηλεφώνου εκτάκτου ανάγκης, ότι είχαν χαθεί στη συγκεκριμένη περιοχή και είχε σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Γρανίτσας και την Π.Υ. Καρπενησίου έσπευσαν για βοήθεια, ωστόσο δε χρειάστηκε να επέμβουν καθώς βρέθηκαν από τον κ. Νταβαρίνο και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Ο Προέδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, πρόσφατα είχε βοηθήσει στην εκπαίδευση της Ορειβατικής Ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ στο πεδίο «ΕΥΡΥΤΟΣ», παρουσία και του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη.

Πρόκειται για πολύπειρο ορειβάτη , που προσφέρει με όλους τους τρόπους στην  ανάδειξη της παρθένας ομορφιάς των Αγράφων.

Ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε μόνος του να καθαρίζει την περιοχή γύρω από το χωριό, τα Τοπόλιανα, που έχτισε μονοπάτια για περιπατητές και ορειβάτες (έμπειρους και μη) και ξεκίνησε να οργανώνει εκδρομές καγιάκ και άλλες δραστηριότητες, βάζοντας τα Άγραφα στον τουριστικό χάρτη…

lamiareport.gr