Νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχουμε από σήμερα, που θα επαναφέρει το χειμωνιάτικο σκηνικό για λίγα 24ωρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά για σήμερα κι αύριο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι- νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6-8 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το μεσημέρι και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς 6-8 μποφόρ και τη νύχτα στο Θρακικό έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στα νοτιά 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8-9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι βαθμιαία κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στέρεας και τη νύχτα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, στα νοτιά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ που το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5-7 και στα δυτικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Στα νοτιά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί 7-9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα τις βραδινές ώρες (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 μέτρα).
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ που από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από τη νύχτα.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.
Πηγή: iefimerida.gr