Μια απόφαση σταθμός για χρέη διαζευγμένης γυναίκας που πάρθηκε από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου βγήκε στη δημοσιότητα από τη νομική εταιρεία που την ανέλαβε.

Ήταν μια ακόμα υπόθεση υπερχρεωμένου νοικοκυριού που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνήθεια των δικαστικών αιθουσών. Σύμφωνα με το δελτίο που ανάρτησε η νομική εταιρεία η υπόθεση αφορούσε διαζευγμένη μητέρα 50 ετών από το Περιστέρι που εργαζόταν στο δημόσιο τομέα με αποδοχές στα 950 ευρώ καθαρά και μηνιαίες υποχρεώσεις προς τράπεζες στα 530 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα συνείσφερε κάθε μήνα με χρήματα το ενήλικο τέκνο της που είναι φοιτητής σε επαρχιακή πόλη. Βλέποντας τη δυσκολία της κατάστασης ζήτησε τη νομική βοήθεια και την εύρεση λύσης ώστε να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Ο συνολικός δανεισμός των 133.000 € περίπου για αγορά κύριας κατοικίας, δεν άφηνε στην δανειολήπτρια μεγάλο παράθυρο ελπίδας, μετά και τις περικοπές που έγιναν στις απολαβές της. Έπειτα από τις νομικές ενέργειες κατάφερε να εξασφαλίσει μια βιώσιμη δόση για τα δάνεια της και να ζει αξιοπρεπώς.

Με την 119/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Περιστερίου αποφασίστηκε η διαγραφή οφειλής ύψους 78,736 € (60% περίπου), για δανειολήπτρια με συνολικό δανεισμό στα 132.261.79 € , που προκύπτουν από συμβάσεις δύο στεγαστικών δανείων.

Σύμβαση στεγαστικού 1η 79,211.94 € και Σύμβαση στεγαστικού 2η 53,049.85 ευρώ.

Η γυναίκα θα κληθεί από εδώ και πέρα να πληρώσει το υπόλοιπο του ποσού (53.525 ευρώ), σε 240 ισόποσες  δόσεις, δηλαδή 223 €/ μήνα.

Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις των Τραπεζών, δέχτηκε την μόνιμη αδυναμία πληρωμών της δανειολήπτριας και κυρίως προστάτεψε από κάθε καταδιωκτικό μέτρο την κύρια κατοικία της οφειλέτιδας, ένα διαμέρισμα 95 τ.μ στο Περιστέρι.

Μια απόφαση σταθμός που ευελπιστούμε να βοηθήσει και άλλους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και όπως είναι λογικό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους.

Με την πανδημία να έχει προκαλέσει προβλήματα σε κάθε ελληνική οικογένεια και πόσο μάλλον σε οικογένειες στο Περιστέρι είναι αναγκαίες αποφάσεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο και ειδικά τους οικονομικά αδύναμους. (πηγή: Peristerinews.gr)