Συμμετείχε στον κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας για την ολοκλήρωση του Ναού της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας

Ο Ελληνοαμερικανός Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, με καταγωγή από τη Αναβρύτη Ναυπακτίας, έτρεξε στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με σκοπό να προωθήσει την ολοκλήρωση του Ναού της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας.

Η ανακοίνωση του ναού:

Μαραθώνιος συνεισφοράς και αγάπης  με ένα σκοπό Την  ανάγκη για  βοήθεια προκειμένου να διατηρηθεί το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, και την ολοκλήρωση του Ναού της Παναγίας, ως πολιτιστικού  Χριστιανικού φάρου της ευρύτερης περιοχής

Εν όψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, που είναι η γιορτή της Αγάπης και της Ειρήνης, και επιλέγοντας να τρέξει και να τερματίσει  στον μικρό μαραθώνιο των 5 χιλιομέτρων ο Ελληνοαμερικανός Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, με καταγωγή από την Αναβρυτη Ναυπακτίας, έδωσε το δικό του χαρακτηριστικό στίγμα στον φετινό κλασικό μαραθώνιο ο οποίος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμέτοχή από  ολόκληρο τον κόσμο ο οποίος ολοκληρώθηκε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, ως σημείο τερματισμού.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Η συμμέτοχη του είχε ως βασικό στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια για εύρεση πόρων, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το ιερό αυτό έργο, αλλά και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης του μοναστηριού της Μεταμορφώσεως.

Ο 65 χρόνος πλέον πατήρ Ιγνάτιος, γραμματέας  της Μοναστικής και Ιεραποστολικής Αδελφότητας , Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, φορώντας  το ράσο ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στον μικρό αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας, έχοντας διπλά του τον Υπαρχιφύλακα  Αντώνιο Γρατσα.

Η Αδελφότητα  της Μεταμορφώσεως στη Ναυπακτία αναπτύσσει σοβαρό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο επί σειρά δεκαετιών, με τη στήριξη πολλών εθελοντών.

  • Φιλανθρωπικό Έργο αγάπης: Κυρίως με  βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, και  γεύματα αγάπης και σε έκτακτη υποστήριξη ασθενών
  • Κατασκηνώσεις: Οι παιδικές κατασκηνώσεις με την επωνυμία «Μεταμόρφωσής του Σωτήρος», έχουν ιδρυθεί το 1993, από την Δ/νση Πρόνοιας, Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, και λειτουργούν κάθε καλοκαίρι, υπό τη γενική εποπτεία της Δ/νσης Οικογένειας και Παιδιού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Οι μοναχοί της μοναστικής  Αδελφότητας στη Ναύπακτο, προσπαθούν καθημερινά με ζήλο, και αληθινή αφιέρωση της ζωής τους, να βγάλουν εις πέρας όλες τις ανάγκες που προκύπτουν όχι μόνο στο μοναστήρι τους, αλλά και στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων που λειτουργούν, ενώ παράλληλα προχωρούν με γρήγορο ρυθμό την αποπεράτωση του μοναδικού Ιερού  Ναού  της Παναγίας της Ναυπάκτου, (Madona di Lepanto) μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας, σχετικής με την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου του 1571 και τη θαυματουργική νίκη του ενωμένου χριστιανικού στόλου.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε ενεργά το ιερό  αυτό έργο μπορείτε να το κάνετε μέσα από τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό: 

IBAN : GR 100 260 302 00 007 6010 1520 257

ή ενναλακτικά  ηλεκτρονικά στο:

Η Δωρεά μου – Holy Metamorfoseos Monastery (angel-365.com)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο τη Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεων του Σωτήρος μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.imms.gr  

(Πηγή: agriniopress.gr)