Με μια μικρή ανάρτηση λίγων λέξεων ενημέρωσε ο Δήμος Καρπενησίου για τον βανδαλισμό της παιδικής χαράς στο παλιό ΚΤΕΛ στο κέντρο του Καρπενησίου. Στην ανάρτηση ανέφερε : «Ο σεβασμός και η προστασία της δημόσιας περιουσίας είναι ευθύνη όλων μας! Προσέχουμε για να έχουμε!» και τη συνόδευε με τις παρακάτω φωτογραφίες.

Για το θέμα όμως τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Λερογιάννης, ο οποίος σχολίασε για το γεγονός:

«Ως παράταξη καταδικάζουμε κάθε συμπεριφορά που αφορά στην καταστροφή της δημόσιας περιουσίας. Από την άλλη όμως, πριν σηκώσουμε το δάχτυλο και επιρρίψουμε ευθύνες στους άλλους, ας δούμε ποια είναι και η ευθύνη του καταγγέλλοντος κάθε φορά (στην συγκεκριμένη περίπτωση, της παρούσας δημοτικής αρχής)…

Με μια γρήγορη αναζήτηση, η υπάρχουσα νομοθεσία για τις παιδικές χαρές, αναφέρει τα εξής:

1.”Η παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου ΟΤΑ (Δήμος Καρπενησίου), ο οποίος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της και γενικά για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας.”

-Τι έχει γίνει από αυτά;;;

-ΤΙΠΟΤΑ

2.Από τον οικείο Δήμο… “Θα πρέπει:

α. Να συντάσσεται πρόγραμμα τακτικής συντήρησης.

β. Να τηρείται πρωτόκολλο καθημερινού ελέγχου για κάθε παιδική χαρά και να καταγράφονται τυχόν βλάβες.”

-Τι έχει γίνει από αυτά;;;

-ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ

3.ο Δήμος “Σε κάθε περίπτωση πρέπει να:

α) Τηρεί φάκελο κατασκευαστή, διαθέσιμο προς επιθεώρηση, ανά πάσα στιγμή, με τις τεχνικές προδιαγραφές όλων των εξοπλισμών. Ο φάκελος πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα:

β) Καταρτίζει και εφαρμόζει πρόγραμμα τακτικής συντήρησης του εξοπλισμού και των επιφανειών πτώσης και εξασφαλίζει την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας σε μόνιμη βάση.

γ) Τηρεί βιβλίο συμβάντων, αριθμημένο και θεωρημένο από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ή της κοινότητας, στο οποίο θα καταγράφονται αναλυτικά οι συνθήκες τυχόν ατυχημάτων, παρατηρήσεις ή παράπονα χρηστών.

δ) Μεριμνά για την τήρηση της καθαριότητας του εξοπλισμού και του περιβάλλοντος χώρου της παιδικής χαράς.”

-Είναι καταγεγραμμένα όλα αυτά;

Το πιο πιθανό…ΟΧΙ. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή αντελήφθη ζημιές και καταστροφές πολλών μηνών στην συγκεκριμένη παιδική χαρά… σήμερα!!!

Κλείνοντας, μια συμβουλή προς την παρούσα δημοτική αρχή. Αντί να ακολουθούμε την εύκολη οδό ρίχνοντας ευθύνες δεξιά κι αριστερά, φρόνιμο θα ήταν να δούμε τι οφείλουμε να κάνουμε εμείς και ύστερα να στοχοποιήσουμε οποιονδήποτε άλλο με σκοπό την αποφυγή ευθυνών».