Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες εκδηλώσεις για τις κοπές Βασιλόπιτας για τους απανταχού Ευρυτάνες, που βρίσκουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους συντοπίτες τους και να διασκεδάσουν με τον μοναδικό ρουμελιώτικο τρόπο.

Στην Λαμία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιατριαδιτών Ευρυτανίας. Σε ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον, αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και διασκέδασαν με καλό φαγητό και μουσική.

Την ίδια ημέρα οι Σαρακατσαναίοι των Αγράφων συγκεντρώθηκαν στην πολύ όμορφα διακοσμημένη, με στοιχεία της κουλτούρας των Σαρακατσαναίων, αίθουσα του Συλλόγου στο Αγρίνιο. Την κοπή της Βασιλόπιτας, ακολούθησαν ευχές και ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου έξω από τα γραφεία του συλλόγου, που έδωσε στην εκδήλωση ένα αυθεντικό Σαρακατσαναίικο χαρακτήρα και αφετηρία για το ένα υπέροχο γλέντι.

Αλλά και οι Ευρυτάνες της Μελβούρνης και της Πανευρυτανικής Αδελφότητας ‘Βελούχι’, έδωσαν ραντεβού για ένα αντάμωμα. Αξιοποιώντας τις υψηλές καλοκαιρινές για την περιοχή θερμοκρασίες, βρέθηκαν και διασκέδασαν όλοι μαζί, Ευρυτάνες με καταγωγή απ΄ όλα τα σημεία του τόπου μας, σε ένα πικ νικ στην ύπαιθρο.