Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Καρπενησίου και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνολικός προϋπολογισμός 100.000€

Θετικά γνωμοδότησε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπενησίου για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Καρπενησίου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Χούνη – Αλέστια» προϋπολογισμού100.000,00 € και τον ορισμό ενός (1) μέλους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Κ.Ε.Π.) της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς και του αναπληρωτή του.

Αναλυτικότερα, το έργο κρίνεται αναγκαίο, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και είναι προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και των λοιπών χρηστών του. Είναι σε περιοχή εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και συνακόλουθα η τελευταία αντλεί ωφέλεια από τη πραγμάτωσή του.

Με την κατασκευή του έργου προτείνονται οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσής του, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τους πολλαπλούς σκοπούς της εκμετάλλευσης των αγροτεμαχίων της περιοχής και της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων και της δασοπονίας (αντιπυρική προστασία του δάσους, διαχείριση, αγροτουρισμό κλπ).

Το έργο υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Καρπενησίου του Ν. Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στη ΔΕ Προυσού και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Καρπενησίου (κύριος του έργου) και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών. Η ισχύς της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκτέλεση των εργασιών και η συντήρηση του έργου από τον Ανάδοχο μέχρι την Οριστική του Παραλαβή. Παράλληλα αποφασίστηκε να οριστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Κ.Ε.Π.) της Προγραμματικής Σύμβασης ο κ. Μαντέκας Βασίλειος με αναπληρωτή τον κ. Καρέτσο Κωνσταντίνο (υπάλληλοι της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών).Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνεται σταδιακά μετά από την πιστοποίηση των εργασιών.