Ο καταξιωμένος συγγραφέας Ευάγγελος Αυδίκος στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου.

1605

‘‘Εδώ στα ψηλά ξέρουμε από δρολάπια, τα κυριολεκτικά και τα μεταφορικά. Όταν ξεσπούν, και τα δύο, αναταράζουν τις ζωές των ανθρώπων και τους υποχρεώνουν να χαράξουν καινούρια μονοπάτια με οδηγό την ελπίδα. Μια τέτοια ελπίδα λαμπερή φωτίζει τα μέσα μας μετά την ανάγνωση του τελευταίου μυθιστορήματος του Ευάγγελου Αυδίκου «Δρολάπι», με τις ιστορίες ανθρώπων που αναζητούν την αυτογνωσία χωρίς τη σκόνη της συμβατικότητας, δίχως ψευδαισθήσεις. Γύρω τους ένας κόσμος καταρρέει. Οι γέφυρες, έργα των ανθρώπων, παρασύρονται από το μανιασμένο δρολάπι της φύσης. Ταυτόχρονα η ζωή τους απορρυθμίζεται από το άλλο δρολάπι, τις οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που εξελίσσονται ραγδαία και ερήμην αυτών. Αυτό το αρκούντως αινιγματικό μυθιστόρημα εγείρει αξιώσεις προσεκτικής ανάγνωσης, επειδή ο συγγραφέας περιμένει από τον αναγνώστη να επιλύσει τους γρίφους του βιβλίου. Ζητήθηκε γι’ αυτό από σημαντικούς ομιλητές να προσφέρουν τα δικά τους κλειδιά Ανάγνωσης’’

Με αυτή την εισαγωγή η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, προϊσταμένη των ΓΑΚ Ευρυτανίας, προαναγγέλλει την βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος του καταξιωμένου συγγραφέα κ. Ευάγγελου Αυδίκου, ‘‘ΔΡΟΛΑΠΙ’’. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου. Το βιβλίο θα προλογίσουν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο συγγραφέας κ. Κων. Καραγιαννόπουλος, η φιλόλογος κ. Ροδοθέα Καρφή και η κ. Γιούλη Μάλαινου. Την εκδήλωση διοργανώνει το Τμήμα Ευρυτανίας των ΓΑΚ.

Ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ευάγγελος Αυδίκος, είναι ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδυάζει τη λογοτεχνική δεινότητα με την επιστημονική ματιά του Κοινωνικού Ανθρωπολόγου.