“Βιομηχανικές Αιολικές συστοιχίες και νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας”

3559

Ημερίδα για τα αιολικά στο Σχηματάρι στις 25 Ιανουαρίου

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Βιομηχανικές Αιολικές συστοιχίες και νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου,ώρα 4:30 μ.μ στο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σχηματαρίου (κεντρική πλατεία Σχηματαρίου), για την ενημέρωση του κοινού για την εξέλιξη της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα Άγραφα αλλά και γενικά στη Στερεά Ελλάδα.

Την ημερίδα διοργανώνουν το Συντονιστικό Αθήνας, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την προστασία του ευρυτανικού Περιβάλλοντος και οι Σύλλογοι: Βραγγιανών Επινιανών, Τροβάτου Κουστέσας, Απεραντίων, Ορειβατικός Αγράφων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Λεωνή Θανασούλα, ιστορικός, πρόεδρος του Ελλ. Σχολείου Προυσού, «Αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις-στην Ευρυτανία:προκλήσεις και επιλογές»

Μανώλης Κοπανάκης, μηχανολόγος μηχανικός, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Καρπενησίου, «Αιολική ισχύς και περιβαλλοντικές επιπτώσεις»

Νικόλαος Στάππας, γεωλόγος και μηχανικός περιβάλλοντος, «Προβλήματα που εντοπίστηκαν στις Τεχνικές Εκθέσεις που έγιναν για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) των επικείμενων Αιολικών Εγκαταστάσεων στα Άγραφα»

Σταύρος Αλεξανδρής, αναπληρωτής καθηγητής τομέας Υδάτινων Πόρων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Ο άνθρωπος αλλάζει το κλίμα; Ένα αφήγημα καταστροφολογίας»

Δημήτρης Παυλάκης, χημικός μηχανικός, Σύμβουλος Επενδυτικής Τραπεζικής, «Αιολικά και άλλες λεγόμενες ΑΠΕ.Θολά σημεία και σκοπιμότητες»

Συντοντιστικό Αθήνας, «Τι προβλέπει το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Στερεάς Ελλάδας για την Ευρυτανία»

Την εκδήλωση και συζήτηση συντονίζει ο κ. Αθανάσιος Σκούμας, δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Θηβαίων. Θα παραβρίσκονται οι ευρωβουλευτές: κ. Νότης Μαριάς, κ. Νικόλαος Χουντής