Θετικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό με θέμα την αξιοποίηση ποσότητας νερού από τις φυσικές πηγές της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας με την ονομασία «Κεφαλόβρυσο 2» ή «Μεσαίο Κεφαλόβρυσο» ή «Τσίτες» και την επαναλειτουργία του εργοστασίου νερού, το οποίο πολλά χρόνια τώρα ήταν κλειστό.

Είναι πλέον γεγονός ότι βρέθηκε επενδυτής που θα δώσει πνοή εκ νέου στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας. Ο πλειοδότης επιχειρηματίας ονομάζεται Δημήτριος Γρίβας, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ευρυτανία και είναι ένας εκ των ιδιοκτητών της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων “Οι Κουλουράδες”. Αξιοσημείωτη ήταν και η δράση πολιτών οι οποίοι κατέβαλαν προσπάθειες με σκοπό να επαναλειτουργήσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο θα επιφέρει ανάπτυξη στον τόπο, αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να τονιστεί ότι ο διαγωνισμός ήταν σε εξέλιξη έως τις 31 Ιουλίου. Σκοπός του Δήμου, όπως αναφέρει, είναι να αξιοποιήσει τις πλούσιες υδάτινες πηγές του, την καθαρότητα και την ποιότητά τους, παραχωρώντας δικαιώματα εμπορίας για την εγκατάσταση εμφιαλωτηρίου επιτραπέζιου νερού και παρασκευής αναψυκτικών, με βάση τον Κανονισμό για τον καθορισμό όρων {δικαιωμάτων εμπορίας} για την εγκατάσταση εργοστασίων εμφιαλώσεως επιτραπέζιου νερού, φυσικού μεταλλικού νερού και παρασκευής αναψυκτικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη βεβαίωση του Τμήματος Ύδρευσης του Δήμου Καρπενησίου, η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα άντλησης νερού από τις παραπάνω πηγές είναι 50 κυβικά νερού/ώρα. Η διάρκεια της εκχώρησης θα είναι για τριάντα (30) έτη, η οποία θα ανανεώνεται ανά τρία έτη. Για την καταγραφή των χρησιμοποιούμενων υδάτων, θα τοποθετηθεί υδρομετρητής στην είσοδο του εργοστασίου σε ασφαλισμένο χώρο και θα γίνεται καταγραφή (εκκαθάριση) σε κάθε τρίμηνο από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας εμφιάλωσης. Με υπεύθυνη δήλωση του αναδόχου, στον οποίο θα γίνει η εκχώρηση του δικαιώματος της εμπορίας για την εγκατάσταση εμφιαλωτηρίου επιτραπέζιου νερού και παρασκευής αναψυκτικών, θα υπάρξει δέσμευση ότι το 60% του προσωπικού επί των αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων, θα προσληφθεί με επιπρόσθετο κριτήριο την εντοπιότητα κατά σειρά προτεραιότητας από την Κοινότητα Αγίας Τριάδας, έπειτα από την Δημοτική Ενότητα Κτημενιών και έπειτα από τον Δήμο Καρπενησίου. Στον ανάδοχο θα γίνει η εκχώρηση του δικαιώματος της εμπορίας για την εγκατάσταση εμφιαλωτηρίου επιτραπέζιου νερού και παρασκευής αναψυκτικών, ο οποίος υποχρεούται να ξεκινήσει τη λειτουργία της μονάδας εμφιάλωσης μέσα σε 24 μήνες από την εκχώρηση του δικαιώματος.

Δήλωση Νίκου Σουλιώτη

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Αξιοποιούμε τη δημοτική περιουσία για να δώσουμε νέες θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας. Ευοδώθηκε ο διαγωνισμός και βρέθηκε επενδυτής για την αξιοποίηση ποσότητας νερού από τις πηγές της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας.  Ο δήμος θα είναι συμπαραστάτης ώστε το συντομότερο δυνατό να μπει σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού».

Λίγα λόγια για το νέο επενδυτή

Ο κ. Δημήτρης Γρίβας, ο άνθρωπος πίσω από τη γνωστή αλυσίδα Κουλουράδες που έχει φτάσει πλέον τα 147 καταστήματα και πάνω από 1.000 απασχολούμενους, είναι μόλις 43 ετών. Μετράει όμως ήδη 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της αρτοποιίας, αφού από μόλις 11 χρονών ακολουθούσε αξημέρωτα τους γονείς του στον φούρνο που είχαν στο Παλαιό Φάληρο. Με εκπαίδευση στη Γαλλία και με εμπειρία σε μεγάλες αλυσίδες που ασχολούνται με την αρτοποιία ο κ. Γρίβας με καταγωγή από το Καρπενήσι, πλέον στοχεύει να ανοίξει τα φτερά του σε Αυστραλία, Νέα Υόρκη και Βαλένθια ανοίγοντας νέα καταστήματα ‘’Κουλουράδες’’. Οι γεύσεις σε όλα τα καταστήματα του εξωτερικού θα είναι ίδιες, αφού τα μίγματα θα φεύγουν, όπως γίνεται τώρα, απ’ τον Μύλο στα Τρίκαλα όπου παράγονται. Ο κ. Γρίβας, ήδη δουλεύει και νέα πρότζεκτ. Μεταξύ αυτών και δύο καταστήματα τα οποία έχουν τις βάσεις να εξελιχθούν σε αλυσίδες. Η πρώτη ονομάζεται Σωστοτόστ, και ακολουθεί τη φιλοσοφία του τοστάδικου-σαντουιτσάδικου της δεκαετίας του ’90 και το άλλο είναι το Oliver’s, μια κλασική κρουασαντερί (Πηγή: www.newmoney.gr).