Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη για τον πατέρας Αντώνιος και την «Κιβωτός του κόσμου»

15791

Με ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απονεμήθηκε το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη στον πατέρα Αντώνιο για το έργο του στην μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και προστασίας μητέρων και παιδιών, και ειδικότερα άπορων μονογονεϊκών οικογενειών.

Με παρέα 10 από τα παιδιά της Κιβωτού, ο πατέρας Αντώνιος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για την παραλαβή του βραβείου και όπως δήλωσε στο The Caller «Τι να σας πω; Για έναν ορθόδοξο ιερέα τα βραβεία ξέρετε δεν χρειάζονται με την έννοια ότι πιστεύω και νιώθω, ότι αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας, υποχρέωση για το ποίμνιο μας για τα παιδιά και τις ψυχούλες τις τραυματισμένες. Οπότε όλα αυτά βοηθούν στην πιστοποίηση και στο να γίνει το έργο μας ακόμα πιο γνωστό και να πάρουμε βοήθεια».

Στόχος του βραβείου αυτού είναι η επιβράβευση ατόμων και οργανώσεων που προάγουν την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία των Ευρωπαίων πολιτών και προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών.