Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος γέμισε με κόσμο η Ευρυτανία, δίνοντας μια πρόγευση της επισκεψιμότητας του καλοκαιριού, αφού είναι το πρώτο τριήμερο χωρίς περιοριστικά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού μετά από πολλούς μήνες σκληρής καραντίνας.

Η πόλη του Καρπενησίου και τα χωριά της Ποταμιάς ήταν το κέντρο της τουριστικής κίνησης, αλλά επισκέπτες βρέθηκαν και σε όλα τα χωριά των Αγράφων και του Καρπενησίου δίνοντας ζωή στον τόπο, φέρνοντας δουλειά στα καταστήματα εστίασης και τα εμπορικά.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής, υπήρχε μεγάλη πληρότητα στα καταλύματα ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ίσως πιο χαμηλές, αλλά ο προβληματισμός για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, είναι ακόμη έντονος.

Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ευρυτανίας και να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες όπως η εκδρομή στο Πάντα Βρέχει, ιππασία και άλλες, οι οποίες είχαν μεγάλη συμμετοχή. Εξαίρεση αποτέλεσε η νεροποντή το απόγευμα της Κυριακής στο Καρπενήσι και οι απογευματινές βροχές στα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας.