Υπεγράφη το πρωτόκολλο στην Κύπρο

Γεγονός πλέον η αδελφοποίηση του Δήμου Καρπενησίου με τον Δήμο της Κύπρου, αφού με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Καρπενησίου και του Δήμου Έγκωμης Λευκωσίας Κύπρου, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Έγκωμης.

Η αποστολή του Δήμου Καρπενησίου, που αποτελούνταν από τον Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Γενιτσαρόπουλο, τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Λερογιάννη, τον Πρόεδρο των «Αδελφών Πόλεων» Καρπενησίου και Δημοτικό Σύμβουλο Λεωνίδα Παπαδόπουλο και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννα Σαρανταένα, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και καλές πρακτικές με τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου και τους Δημοτικούς Συμβούλους του ενώ παράλληλα αξιοποίησε την παρουσία της στην κυπριακή πρωτεύουσα με επίσκεψη στον Πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία Ιωάννη Παπαμελετίου, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει την τουριστική προώθηση του τόπου μας σε τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Μεγαλονήσου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Δήμου Καρπενησίου με τον Δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας Κύπρου, η αντιπροσωπεία του Δήμου Καρπενησίου επισκέφτηκε την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Έγκωμης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα θερμής φιλοξενίας, φιλίας, αλλά και γόνιμου διαλόγου, όπως τονίζει ο Δήμος Καρπενησίου. Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία προσφέρθηκε να στηρίξει τις προσπάθειες για προβολή του τόπου μας στην Κύπρο και δήλωσε αρωγός και υποστηρικτής όλων των πρωτοβουλιών της εξωστρέφειας του Δήμου. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου προσκάλεσε τον Πρέσβη να επισκεφτεί τον τόπο μας, να γνωρίσει τις φυσικές μας ομορφιές, να ξεναγηθεί στα μουσεία μας και να γνωρίσει τον τοπικό μας πολιτισμό, τις παραδόσεις μας και τα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα.

Επίσης, η αποστολή συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο οποίος έχει την ευθύνη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κύπρο, του παρουσίασε τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής μας και δεσμεύτηκε να τα συμπεριλάβει σε επόμενη εκδρομή πιστών από την Κύπρο.  

Επίσης, η αποστολή του Δήμου Καρπενησίου, πραγματοποίησε συνάντηση και με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας ρίψεων Κύπρου Κώστα Σταθελάτο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι το προσεχές διάστημα 20 αθλητές της Εθνικής Ομάδας θα επισκεφτούν το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Η δημοτική αρχή αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καρπενησίου καθώς και την κυπριακή αποστολή για την εξαιρετική φιλοξενία και το πνεύμα αδελφοσύνης που κυριάρχησε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής στην Κύπρο».