Για τις αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ενημερώνει το Κέντρο Κοινότητας Καρπενησίου

2273

Για  τις νέες αλλαγές που ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου 2018 για τους αιτούντες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ενημερώνει τους πολίτες το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καρπενησίου.

Οι αλλαγές

1) Από 1 Νοεμβρίου 2018  οι αιτήσεις ΚΕΑ υποβάλλονται μία φορά ανά εξάμηνο. Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι αυτήν την ημερομηνία, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης τους. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

2) Η εγκεκριμένη αίτηση έχει την δυνατότητα να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Κέντρου Κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά και μόνο  για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες (πχ ΤΕΒΑ).

3) Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί ή τροποποιηθεί πριν από την 1.11.2018, οφείλουν να προσκομίσουν το ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού (το έντυπο θα είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Κοινότητας, στα ΚΕΠ και στην Κοινωνική Υπηρεσία).

4) ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ θα υποβάλλουν τον μήνα Νοέμβριο, όσοι δικαιούχοι είχαν υποβάλλει τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο 2018.