Ο υπέροχος καλοκαιρινός καιρός, το τριήμερο των αργιών αλλά πάνω απ’ όλα η άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης για 14η συνεχή χρονιά, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών στην όμορφη Γρανίτσα την Κυριακή 27 Οκτώβρη 2019.

Για την γιορτή του Τσίπουρου ο Δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης παραχώρησε τμήμα κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημαρχείου και την μεγάλη αυλή όπου τοποθετήθηκαν τραπέζια καθίσματα και η εξέδρα των καλλιτεχνών.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Γρανίτσας «επιστράτευσε» νεαρά μέλη του συλλόγου, αγόρια και κορίτσια που με μεγάλη σβελτάδα βοηθούσαν και εξυπηρετούσαν άμεσα τους επισκέπτες, εφοδίαζαν όλα τα τραπέζια με πληθώρα ορεκτικών και φυσικά άφθονο τσίπουρο, σερβιρισμένο σε γυάλινες κανάτες!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Μπαλτάς ήταν πανταχού παρών, καλωσορίζοντας τους προσερχόμενους ενώ συγχρόνως φρόντιζε με επαγγελματισμό να λειτουργούν όλα άψογα στον χώρο που σε σύντομο χρόνο κατακλύστηκε από επισκέπτες.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Έφη Καρυώτη καλωσόρισε όλους όσους ήρθαν στην εκδήλωση, και ευχαρίστησε ονομαστικά για την παρουσία τους,τους:

Την συμπατριώτισσα Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζαχαράκη Σοφία.
Τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο.
Τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό.
Την συμπατριώτισσα Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα. Σαλμά Μαρία.
Τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Καρδαμπίκη Αλέξανδρο.
Τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Σκορδόπουλο.
Τον Γρανιτσιώτη Αντιδήμαρχο Παλλήνης κ. Μουρτζιάπη Γεώργιο.

Προέδρους και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων Συλλόγων και Σωματείων.

Ευχαρίστησε ακόμη τον Δήμο Αγράφων για την παραχώρηση του χώρου και τους πολλούς χορηγούς που με τις δωρεές τους συμβάλανε για την πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης.

Κάλεσε την Υφυπουργό κα. Ζαχαράκη που απηύθυνε χαιρετισμό, ακολούθως χαιρέτησαν ο Βουλευτής κ. Κοντογιώργος, ο κ. Τασιός και ο Δήμαρχος κ. Καρδαμπίκης.

Στην γιορτή του Τσίπουρου παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Αγράφων, επισκέπτες από όμορους Δήμους, από το Αγρίνιο, Καρπενήσι, και άλλες πόλεις.

Ήταν εκεί και η κυρία Παρθενία Χαρίτου, Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής Κοιλάδας Αχελώου καθώς και Συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος «Βάλτος &Επανάσταση».

Η διασκέδαση των επισκεπτών ξεκίνησε με την μουσική και τον χορό από μικρούς και μεγάλους ενώ το άφθονο τσίπουρο έδινε «δυνάμεις» στους πανηγυριώτες!

Συγχαρητήρια στον Δήμο και στον Σύλλογο για την όμορφη και πλούσια διοργάνωση και τους ευχόμαστε και του χρόνου στην 15η γιορτή να είναι πάλι όλα τόσο τέλεια όσο ήταν φέτος και να φροντίσουν για μεγαλύτερο χώρο γιατί θα έρθουν πιο πολλοί επισκέπτες όταν ακούσουν το πόσο ωραία ήταν η φετινή διοργάνωση!

πηγή: www.agrinionews.gr