Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και φέτος οι παίδες του Άτλαντα, οι οποίοι αποτελούν την συνέχεια του περυσινού παμπαιδικού τμήματος. Επιβλήθηκαν με 72-62 των αντίστοιχων του Έσπερου Λαμίας στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 11 το πρωί, παρουσία 100 φιλάθλων, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφο κλίμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Γ.Σ. Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε το 4 στα 4 με πειστική εμφάνιση, έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα. Με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα όταν χρειαζόταν οι Ευρυτάνες βρίσκονται με το «1,5 πόδι» στην επόμενη φάση και απολαμβάνουν την «μοναξιά» της κορυφής. Ο Δημήτρης Σεριανάι με 23 πόντους και 2 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.
Ο Έσπερος Λαμίας του Γιάννη Σοφογιάννη προερχόταν από τρεις συνεχόμενες «100αρες» και ταξίδεψε στο Καρπενήσι με σημαντικές απουσίες. Ήταν ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και προσέφερε με τον αντίπαλο ένα ιδιαίτερα όμορφο παιχνίδι, «χτυπώντας» έξω από τα 6,75. Ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος των «κόκκινων» σημείωσε 19 με 5 εύστοχα 3ποντα.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική ο Άτλας θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στις 29 Οκτωβρίου με εκτός έδρας ματς με τον Πρωτέα Λαμίας. Μια ημέρα νωρίτερα ο Έσπερος θα υποδεχτεί την Μούτα Δομοκού. Οι δυο αγώνες είναι προγραμματισμένοι στο ΔΑΚ Λαμίας.