Μια νέα προγραμματική σύμβαση πρόκειται να συναφθεί μεταξύ Δήμου Καρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Ευρυτανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγράφων, του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Αμφιλοχίας για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Ανάδειξης και Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών έτους 2022» συνολικού προϋπολογισμού 98.877,60€.
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι η ναύλωση τουριστικών σκαφών και η δρομολόγηση της πλοήγησης αυτών στην τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών του Νομού Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, η πραγματοποίηση μιας εκδήλωση πολιτισμικού ή αθλητικού ενδιαφέροντος από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2022 από κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη στην περιοχή Λίμνης Κρεμαστών αρμοδιότητάς τους και οι ενέργειες προβολής και δημοσιότητας των παραπάνω. Στόχος της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η ανάπτυξη του τομέα τουρισμού και αναψυχής ήπιας μορφής στην περιοχή, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τους περιβαλλοντικούς πόρους της λίμνης και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών. Η ισχύς της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2022. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκτέλεση και ολοκλήρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ή /και παραδοτέων. Στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Κ.Ε.Π.) της Προγραμματικής Σύμβασης, ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Καρπενησίου κ. Κεφαλάς Δημήτριος.

Τα ποσά χρηματοδότησης
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου που αφορά τη ναύλωση τουριστικών σκαφών και τη δρομολόγηση της πλοήγησης αυτών στη τεχνητή Λίμνη με το ποσό των 29.438,80€, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α. από πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος, την εξασφάλιση των σχετικών χρηματορροών και την έκδοση όλων των σχετικών διοικητικών πράξεων που απαιτούνται για την ομαλή χρηματοδότηση και πληρωμή του έργου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 29.438,80€, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α. Ο Δήμος Καρπενησίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 10.000,00€, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α.H εγγραφή του ποσού των 10.000€ θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2022. Ο Δήμος Αγράφων αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, με το ποσό των 10.000,00€, ο Δήμος Αγρινίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, με το ποσό των 10.000,00€ και ο Δήμος Αμφιλοχίας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 10.000,00€. Σε όλα τα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α..